Bursa'da boşandığı kadını bıçakla yaralayarak öldüren erkek, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Faile, tahrik ve takdir indirimi uygulayan mahkeme müebbet hapis cezasını 20 yıla düşürdü.

Boşandığı kadını öldürüp "Savunulacak yanı yok" diyen faile tahrik ve takdir indirimi uygulandı!

Bursa'da, boşandığı Fatma Gökce’yi öldüren İlhan Gökce’nin yargılanması tamamlandı. Son duruşmada, "Bir kişiyi öldürmenin savunulacak durumu yok" diyen Gökce'ye, mahkeme heyeti, 'boşandığı eşe karşı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, "tahrik" ve "sanığın duruşmadaki iyi halini" gerekçe göstererek cezayı 20 yıla düşürüp Gökce'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık İlhan Gökce, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili ile sanık avukatı ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Sözlerine, "Bir kişiyi öldürmenin savunulacak bir durumu yok" ifadeleriyle başlayan Gökce, cinayet anını hiçbir şekilde hatırlamadığını öne sürdü.

Failin avukatı haksız tahrik ve takdir indirimi uygulanmasını istedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili de failin boşandığı kadını kasten öldürdüğünün dosyadaki delillerle sabit olduğunu belirterek cezalandırılmasını talep etti.

TAHRİK VE TAKDİR İNDİRİMİ UYGULANDI

İddia makamı esas hakkındaki mütalaasında sanığın, "boşandığı eşe karşı kasten öldürme" öldürme suçundan cezalandırılmasını ve haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını talep etti.

Esas hakkındaki savunması sorulan fail, tahliyesini istedi. Faile, "boşandığı eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, tahrik ve takdir indirimiyle cezasını 20 yıla düşürdü.

AA