Boşanmak isteyen eşini doğum yaptığı hastanede bıçaklayan sanık, ağır cezada yargılanacak

Gaziantep'te boşanmak isteyen eşini doğum yaptığı hastane odasında bıçaklayan ve 'kasten yaralama' suçundan hakkında dava açılan tutuklu sanık, hakim karşısına çıktı. 11. Asliye Ceza Mahkemesi, davanın ağır ceza mahkemesinde görülmesi için görevsizlik kararı verdi.

Gaziantep'te doğum yapan eşini hastane odasında bıçaklayan ve hakkında 'kasten yaralama' suçundan dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı. 11. Asliye Ceza Mahkemesinin salonu yetersiz olduğu için dava 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin salonunda görüldü.

Tutuklu sanık Ahmet Yırtıcı ile avukatının katıldığı duruşmada, müşteki Güldane Yırtıcı ve avukatı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları, Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, CHP milletvekilleri İrfan Kaplan, Gamze Taşçıer, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri hazır bulundu.

Hakim Zeynep Yılmaz, iddianameyi okuyarak sanığa söz hakkı verdi. Sanık Yırtıcı, 'hastaneye yuvasını kurtarmak ve eşini tekrar eve götürmek için' gittiğini iddia ederek, eşi ile yakınları tarafından kırıcı ve tahrik edici sözler sarf edildiğini öne sürdü.

Hakim Yılmaz'ın "O zaman yanına neden bıçak aldın?" sorusuna ise sanık Yırtıcı, "Onlar kalabalık olurlar diye" şeklinde cevap verdi.

Müşteki avukatı da sanığın ağır cezada yargılanmasını talep ettiklerini söyledi.

Hakim de yargılamanın ağır ceza mahkemesinde yapılması için görevsizlik kararı vererek sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

"Güldane hakkını arayan bir kadındır"

Öte yandan duruşma sonrası bazı sivil toplum kuruluşlarınca basın açıklaması yapıldı.

Güldane Yırtıcı'nın avukatı Hakan Kızılarslan, açıklama sırasında siyasi içerikli konuşmaların yapılmasına tepki göstererek, "Bizim politikayla ilgimiz yok. Güldane hakkını arayan bir kadındır. Biz sadece adalet arıyoruz. İktidarla, muhalefetle ilgimiz yok" dedi.

Güldane Yırtıcı da yaptığı açıklamada, "Çok şükür ki adalet inşallah yerini bulacak. Ben sadece adalete güveniyorum. Bundan sonraki süreçte de adaletin yerini bulmasını istiyorum. Bu kadar kadına şiddetin benimle son olmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.