Böyle devam ederse yeni Şener’ler gelebilir
Fotoğraf: AA

Hüseyin ŞİMŞEK

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Abdüllatif Şener’in partiden olaylı ayrılışı hakkında değerlendirmelere imza attı. BirGün’e konuşan Günaydın, “Şener’in yalnız olmadığını biliyoruz. Yarın da yenilerinin gelip gelmeyeceğini bilemeyiz” dedi.

Günaydın partide uzun süre milletvekilliği yapan isimlere de dikkati çekti. “CHP’de 5, 6 hatta 7 dönem milletvekilliği yapan arkadaşlarımız var. Ayrıca aday belirleme süreçlerinin demokratik işleyişten uzak olduğu konusunda hiç tereddüt yok” diyen Günaydın, şunları söyledi: “Aday belirleme sürecinde demokratik işleyişten uzaklığı zaten ortaya çıkan sonuçlar da teyit ediyor. Biz bu mekanizmalara devam ettiğimiz sürece başka Abdüllatif Şenerler çıkar. Mesele Şener’in sahip olduğu ya da olmadığı siyasi ahlak meselesi değil. Mesele, CHP’nin parti içinde demokratik işleyiş mekanizmalarına, kurumsal ve karar verme süreçleri açısından kavuşturulup kavuşturulmayacağıdır. Bunun yolları, Tüzük’e seçimli olarak değil açıkça ve gösterilecek şekilde konulmalıdır.”

Gökhan Günaydın

“Ön seçim de dahil olmak üzere başka mekanizmalar olmalı. Ön seçimi destekleyecek mekanizmalar olmalı. Bunlar daha önce de defalarca konuşuldu. Partiyi demokratikleştirmeye yönelik önemli adım atmış oluruz. Şener’in yalnız olmadığını biliyoruz.”