Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde yaşanan taşlı saldırıya ilişkin ‘tedbir eksikliğinin olmadığını savunarak “Kolluk görevlilerinin gerekli tedbiri aldığı da çok aşikar. 'Kolluk kuvvetleri, vali, emniyet tedbir almadı' şeklinde değerlendirme yapanlar oradaki tedbirlerin alındığını da kendi gözleriyle görüyor” dedi.

Kaynak: AA
Bozdağ'a göre İmamoğlu'na taşlı saldırıda "tedbir eksikliği yok"

AKP Şanlıurfa milletvekili adayı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’daki mitingi sırasında yaşanan taşlı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bozdağ, miting alanında ‘gerekli tedbirlerin alındığını’ savunarak “Kolluk görevlilerinin gerekli tedbiri aldığı da çok aşikâr. 'Kolluk kuvvetleri, vali, emniyet tedbir almadı' şeklinde değerlendirme yapanlar oradaki tedbirlerin alındığını da kendi gözleriyle görüyor” dedi.

“HUKUK, ŞEFFAF İŞLİYOR”

“Hukukun yapması gerekenleri yaptığını” belirten Bozdağ, “"Bu olay üzerine emniyet güçlerimiz, adliye, Cumhuriyet başsavcılığı gerekeni yapmış, adli tahkikat başlatılmış, olaya karıştığı değerlendirilen kişilerle ilgili adli yapılması gereken iş ve işlemlerin usul çerçevesinde de yapıldığını görüyoruz. Üzeri örtülen bir şey yok, saklanan bir şey yok. Tamamıyla şeffaf biçimde hukuk işliyor” diye konuştu.

“ÜSTÜ ÖRTÜLÜ TEHDİTTİR”

İmamoğlu’nun Vali ve kolluk güçlerine yönelik sözlerine ilişkin konuşan Bozdağ, şunları söyledi:

“Sayın İmamoğlu'nun da hem valiye hem kolluk güçlerine hem de diğerlerine 'Sizi izliyoruz' derken imalı şekilde değerlendirme yapması da kabul edilemez. Polisleri, görevini yapan insanları görevini yapmamakla itham ediyor, vazifesini yapan insanları vazifesini ihmal etmekle suçluyor. 'Sizi izliyoruz, görüyoruz' diyerek de adeta onları imalı şekilde tehdit ediyor. Bu da kabul edilemez. 'Ben onu demedim' ama o lafların altında yatan niyetin bu olduğu da gözüküyor. Bu ithamları, el sallamaları, 'izliyoruz, gözlüyoruz' demeleri kabul edilemez yaklaşımdır, üstü örtülü tehdittir. Bunu reddederim. Türk polisini kimse tehdit edemez.”