Brezilya Ligi ekiplerinden Sao Paulo, teknik direktör Dorival Junior'ın Brezilya Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü olacağını ve istifasının kabul edildiğini duyurdu.

Kaynak: Spor Servisi
Brezilya Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü belli oldu

Brezilya Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü Dorival Junior oldu.

Haberi Brezilya Ligi ekiplerinden Sao Paulo duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada Junior'ın istifasının kabul edildiği ve 61 yaşındaki teknik direktörün milli takımın başına geçeceği belirtildi.

Dorival Junior, "Bu, kişisel bir hayalin gerçekleşmesiydi. Bu nedenle Sao Paulo'daki yeni yapılanmanın bir parçası olduğum için başkan ve yönetim kuruluna teşekkür etmeliyim. Taraftarlara destekleri ve gösterdikleri sevgi için teşekkür ediyorum" dedi.

Kulüp başkanı Julio Casares ise "Dorival'e yapılan davet, doğru yolda olduğumuzun bir kanıtı. Yapmamız gereken şey, yeni mücadelesinde başarılar dilemek" diye konuştu.

DORIVAL JUNIOR KİMDİR?

Antrenörlük kariyerinde Brezilya'da birçok takımı çalıştıran Dorival Junior, kariyerinde iki kez Santos'ta görev aldı. Deneyimli çalıştırıcı kulüpteki ikinci döneminde 94 maça çıkarken 1.94 puan ortalaması yakaladı.

Junior, geçtiğimiz yılın nisan ayından bu yanan Sao Paulo'yu çalıştırıyordu.

Dorival Junior kariyerinde Brezilya Kupası (3), Copa Libertadores, Sudamericana ve Brezilya Serie B şampiyonlukları yaşadı.