Brezilyalı sörfçü Maya Gabeira, 7 yıl önce ölümden döndüğü Praia do Norte sahiline dönerek iki dünya rekoru kırdı

Brezilyalı sörfçü kadın ölümden döndüğü dalgalarda iki defa dünya rekoru kırdı

Brezilyalı sörfçü Maya Gabeira, 7 yıl önce ölümden döndüğü dünyanın en büyük dalgalarının bulunduğu Portekiz'deki kötü şöhretli Praia do Norte sahilinde iki kez rekor kırdı.

Lizbon'un 100 km kuzeyindeki Nazare balıkçı köyü, dünyanın en büyük dalgalarının olduğu yerlerden birisi. Gabeira normal şartlarda üzerinde durduğu 20 metre yüksekliğindeki dalgayı ensesinde hissedince kaderine razı gelmek zorunda kaldı.

BBC'de yer alan habere göre, 500 binden fazla izlenen bir YouTube videosu bu andan sonra nelerin olduğunu herkese gösterdi: 144 tondan fazla bir su kütlesi Brezilyalı sörfçüyü etkisiz hale getirdi.

Çarpmanın etkisiyle Maya'nın can yeleği vücudundan çıktı. Dalganın yarattığı darbe onu suyun altına itti ve bacaklarından birini o anda kırdı. Aynı zamanda bilinci de kapanan Gabeira, verdiği röportajda o anlarla ilgili, "Buraya kadarmış. Şimdi öleceğim!' diye düşündüm" ifadelerini kullandı.

Brezilyalı, kendisine eşlik eden sörfçü Carlos Burle tarafından kurtarıldı. Burle, Maya'yı dalgaya doğru jet-ski ile sürmekten sorumluydu.

Devam eden dalgalar bilinci yerine gelen Maya'nın kurtarılmasını güçleştirdi. Burle'nin Maya'yı kıyıya ulaştırması ve burada kalp masajı ile hayata döndürmesi neredeyse 10 dakika sürdü.

2013 yılında boğulmaktan kıl payı kurtulduğu yere 7 yıl sonra tekrar gitti. Maya şimdiye kadar bir kadının sörf yaptığı en büyük dalga dünya rekorunu iki kez kırdı. Her iki sefer de Praia do Norte'de oldu.

11 Şubat'ta 22,4 metre ile kırdığı son rekoru, 10 Eylül'de Guinness Rekorlar Kitabı tarafından onaylandı.

24 Eylül itibariyle de 2020 yılında herhangi bir sörfçünün çıkabildiği en yüksek dalgaya ulaştı.

33 yaşındaki sörfçü bu muhteşem geri dönüşünü nasıl gerçekleştirdiğini şöyle anlatıyor:

"Kötü bir şekilde sarsıldım ve yaralandım. Ama bir karar almak durumundaydım. Ya sörf yapmayı sürdürecektim ya da emekli olacaktım. Fakat gerçekten de pes etmeye hiç ama hiç niyetim yoktu."