BTS İzmir Şubesi, sürgünlere ve ihraçlara karşı başlattığı oturma eyleminde 5’inci haftayı geride bıraktı. Yapılan açıklamada Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine destek verildi, "Özerk demokratik bir üniversitede nitelikli laik bilimsel bir eğitim isteyen tüm öğrencilere selam olsun" denildi.

BTS’nin oturma eylemi 5’inci haftada: "Mücadelemizi devam ettireceğiz"

BirGün/EGE

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesinde 4 yöneticilerinin sürgün edilmesine ve uygulanan baskıya karşı başlattığı oturma eylemi 5’inci haftayı geride bıraktı. Alsancak Gar önünde yapılan açıklamada BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, TCDD ve TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürü’nün kendileri ile görüşmekten kaçtığını söyledi.

Bu ülkenin aşağı bakmayan emekçileri olduklarını söyleyen Akyol, “Üstümüzdeki baskılar antidemokratik uygulamalar kalkana kadar, sürgünler son bulana kadar da demokratik haklarımızı kullanarak mücadelemizi devam ettireceğiz. Liyakatsiz atamalar, kadrolaşmalar, ehil olmayan kişilerin yönetim kademelerine doldurması ile siyasi iktidarın ve kurum yöneticilerinin demiryollarımızı getirdiği nokta ortadadır. Yolcu trenlerini dahi çalıştırmamaları ya da çalıştıramamaları da bunun en somut kanıtlarından biridir” dedi.

Kurumlarda yapılan tayin ve atamaların siyasi iktidara yakınlıkla yapıldığını dile getiren Akyol, “Yaşanan hukuksuzluklar karşısında sesimizi duyurmak üzere sosyal medyada paylaşımlarda bulunmamız bile tehdit olarak görülmekte, soruşturmalar açılmakta, cezalar verilmekte ve sürgünler yaşamaktayız. Bu kararların alınmasında söz sahibi olan kurum yöneticilerine bir kez daha sesleniyoruz; “Hukuka aykırı bir şekilde verdiğiniz bu kararlardan bir an önce vazgeçin” diye konuştu.

Mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Akyol, “Bu haksız hukuksuz karar ve uygulamalarla bizleri yıldıracağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bizler bu hakları sokaklarda alanlarda kazandık. Buradan sürgündeki arkadaşlarımıza Kars'a, Malatya'ya, Sivas'a, Şanlıurfa'ya, aşağı bakmayan baş eğmeyen emekçilere, Boğaziçi başta olmak üzere üniversitelerde kolektif bir yönetimin eşit bir öznesi olmak isteyen, eşit söz hakkına sahip olmak isteyen, özerk demokratik bir üniversitede nitelikli laik bilimsel bir eğitim isteyen tüm öğrencilere selam olsun” ifadelerini kullandı.