TCDD 3. Bölge Müdürlüğü’nden son 5 yılda en az 17 ihale alarak 14 milyon 446 bin 594 TL gelir elde eden Selahattin Baykara’nın, TCDD 3. Bölge Müdürü Yurtçu’yla beraber okey oynarken görüntüleri ortaya çıkmasının ardından, BTS Merkez Yürütme Kurulu, Yurtçu’nun görevden alınması konusunda müracaatta bulundu.

BTS: TCDD 3. Bölge Müdürü Yurtçu, görevden el çektirilmeli

Berkay SAĞOL

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Merkez Yürütme Kurulu, BirGün’ün gündeme getirdiği, TCDD İşletmesi 3. Bölge Müdürlüğü’nden son 5 yılda yaklaşık 14 milyon 446 bin 594 TL ile en az 17 ihale alan Selahattin Baykara ile TCDD 3. Bölge Müdürü Vekili Ergun Yurtçu’nun okey masasında görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından, Yurtçu’nun görevden el çektirilmesiyle ilgili müracaatta bulunulduğunu açıkladı.

BTS Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “TCDD 3. Bölge Müdürü Vekili Ergün Yurtçu’nun oğlu Mustafa Can Yurtçu da TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü Bağlı Ortaklığı olan TCDD Teknik A.Ş.’de personel istihdam esaslarına aykırı bir şekilde iş verdiği ve İzmir’de istihdam edildiği öğrenilmiştir. Söz konusu TCDD 3. Bölge Müdür Vekili Ergün Yurtçu’nun sendikamız BTS üyelerine karşı ayrımcı politikalar yürütmek suretiyle sendikamız üyeleri ve yöneticilerinin sürgüne gönderilmesinde etkin görev aldığı, İzmir Şubemiz özelinde üye ve yöneticilerimize baskı ve mobbing uyguladığı birçok kez kamuoyuyla paylaşılmıştır” denildi.

Açıklamada, 131 yıllık İzmir’in simgesi olan tarihi Saat Kulesi’nde yer alan lojman binasının balkonunun PVC ile kaplanması ve Atatürk Vagonu’nun yerinden taşınmasıyla ilgili herhangi bir inceleme ve soruşturma yapılmadığı belirtilirken şunlar kaydedildi: “Ulaştırma iş kolunda örgütlü sendikamızca TCDD 3. Bölge Müdürlüğü görevini vekâleten yürüten bu şahsın okey masasında ihale verilen firma sahibiyle görüntülenmesi ve haberin kamuoyunda yer almasının ardından TCDD tarafından ve şahıs tarafından yapılacak bir açıklama beklenmiştir. Ancak bugüne kadar ne TCDD Genel Müdürlüğü’nce kurumsal olarak ne de söz konusu habere konu olan TCDD 3. Bölge Müdür Vekili Ergün Yurtçu tarafından kişisel bir yalanlama/tekzip yapılmamıştır.”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sendikamızca, Etik mevzuatının Etik Davranış İlkeleri ve Etik Sözleşmesi hükümlerinin ihlali yoluyla TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün kurumsal itibarını sarsan, sahip olduğu unvanını kişisel/ailesel menfaati için kullandığı sabit olan TCDD 3. Bölge Müdürü Vekili Ergun Yurtçu’nun bir an önce görevden el çektirilmesi, mevzuata aykırı fiillerinden dolayı etkin bir soruşturma yapılması talebiyle yetkili merci ve makamlara müracaatta bulunulmuş olup konunun takipçisi olacağımızı demiryolu camiasına ve kamuoyuna duyururuz.”