Bu da ilahiyatçı dekanın 'fıtratı': Madenciler uyuşturucu ticareti yaparken de ölebilirdi!

Soma faciasının birinci yıldönümü tüm yurtta protestolarla anılırken, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Güç'ün Soma'ya ve madencilere dair sözleri akıllara iktidarın 'fıtrat' söylemini getirdi. Soma'da 301 madencinin ölümünü “Allah'ın takdiri” olarak nitelendiren Güç, "Bunlar uyuşturucu ticareti yaparlarken de bir çatışmaya girip ölebilirlerdi" dedi.

Facianın yıldönümü nedeniyle Manisa Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma töreninde konuşan Güç, şu ifadeleri kullandı; "Kimin ne şekilde nasıl öleceğini sadece Allah biliyor. İlahi kader çerçevesinde o arkadaşlarımızın orada vefatı takdir görülmüş. Bu teslimiyet ve kabullenmek gerekiyor. Buradan farklı bir sonuç da çıkarabiliriz. Bu arkadaşlarımız daha farklı bir şekilde de ölebilirlerdi. Nitekim bu insanlar Peygamber efendimizin ifadesi ile en helal kazanç olan alın terleriyle kendilerinin, eşlerinin çocuklarının rızkını temin etmek sureti ile kazanabilecekleri işi seçmişlerdir. Olaya buradan baktığımız zaman bu insanlarımız helal kazanç peşindeydi. Olaya buradan baktığımız açısından onlar için sevindirici bir durum. Bunlar uyuşturucu ticareti yaparken bir çatışmaya girip de ölebilirlerdi. Mafya hesaplaşmasında da ölebilirlerdi."

'BİR AN ÖNCE UNUTUN'
Güç, maden faciasında yakınlarını yitiren ailelere ise 'olayı bir an önce unutmalarını' söyledi. Ölenle ölünmeyeceğini savunan Güç, "Bu hayat başlı başına bir imtihandır. Hayata atıldığınızda imtihan başlıyor. Hepimiz her gün bir şekilde imtihan oluyoruz. Canlardan eksildiği zamanda bir imtihan olunuyor. Başımıza gelen veya gelebilecek bir felaketi hayra yormamız gerekir" dedi.

Binler 'Soma'yı unutma' demek için yürüdü

Soma anmasında Manisa Valisi'ne protesto: Siyaset yapmayın!

Soma'da katliam anması: Unutmayacağız, dayanışacağız, hesap soracağız!