Bu devran böyle gitmez
Fotoğraf: BirGün

Avukatlar, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde 115’inci Adalet Nöbeti’ni tuttu. Gezi davasından çıkan yüksek cezalara ve tutuklama kararlarına tepki gösteren hukukçular “Bu devran böyle gitmez” dedi. Adliyenin içindeki Atrium alanında dün bir araya gelen avukatlar, alkışlarla dışarı çıktı.

HUKUKSUZLUK ORTADA

Adliyenin önünde Avukat Hakları Grubu adına konuşan Ferhat Çiçekli, Gezi davasında yargılananların hukuka ve adalete bağlı insanlar olduğunu belirterek şunları söyledi: “Gezi davası insanca yaşamak isteyenlerin, yaşamını demokrasiye, hukuka bağlı kılanların yargılandığı bir dava olmuştur. Avukat Can Atalay Gezi Parkı sürecindeki herhangi bir fiili sebebiyle değil, demokrasiye, Cumhuriyet’e ve insanca yaşamaya inancı nedeniyle tutukludur. 115’inci kez Adalet Nöbeti tutuyor olmaz, içinde bulunduğumuz karanlığı, adaletsizliği, hukuksuzluğu bizlere acı bir şekilde göstermektedir.”

Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu adına konuşan Veysi Eski ise gazetecilerin özgürlüğüne vurgu yaparak şunlara değindi: “Adaletin kime, ne zaman, nasıl lazım olacağını bilemeyiz. Kürt gazetecinin gazeteciliği engellendiğinde sesimizi çıkarmadığımız zaman bütün gazetecilerin gazeteciliği engelleniyor. Bunu görmemiz gerekiyor. Adaletsizlik her nerede her kime karşı olursa olsun sesinizi yükseltmediğimiz sürece dönüp dolaşıp hepimizi vuracaktır.” Avukat Hasan Kılıç da “Can Atalay, doğaya, işçilere, madencilere ve onlara haklarına sahip çıktı. Bu gerçek üzeri örtülmeyecek derecede göz önünde duruyor” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Gezi Davası’ndaki kararları eleştirdi ve şunları ifade etti: “Üzerinde tırnak makası yakalanmayan insanları, kalkıp hükümeti devirmeye teşebbüsten dolayı ceza vereceksiniz. Bu böyle gitmez arkadaşlar. Bu devran böyle gitmez.” ANKA