Bu hafta çıkanlar: Mavi, isyan, karantina şarkıları

BURAK ABATAY

Dünyayı sarsan Covid-19 pandemisinde yaşanan karantina süreci müzik üretimini nasıl etkileyecek? Eve kapanan müzisyenlerden neler çıkacak? Böyle bir şey olmak zorunda mı, o da bir tartışma konusu ama sanırım yeni yeni göreceğiz. Bu hafta yerli/yabancı pek çok şarkı/albüm dinleyicisiyle buluştu. Bunlardan bazıları yeni kayıtlarken, uzun süredir devam eden albüm süreçleri de nihayete erdi ve yayımlandı. Gelin yayımlanan bazı şarkı ve albümlere bir göz atalım:

Yine maviye hasret yine yolculuğa davet

Yolda müzik topluluğu, yeni albümleri Aşkın Yüzü’nü yayımladı. Hayyam Stüdyoları’nda kaydedilen ve 7 şarkının yer aldığı albüme, Aslı Büyükköksal, Yasin Bozkurt, Ekin Taylor, Azade Simge, Kozan Demircan, Briken Allu, Aytaç Aydoğdu, Esmani Kılıç, Deli Murat, Devrim Erdem, Sinan Sakızlı ve Murat Çellikkol katkı sundu. Topluluk, albümü “Maviye hasret, yine dalgalara yolculuk” cümleleriyle paylaştı. Albümde Yolda’nın mizahi, politik, eğlenceli, alaycı ve duygusal üslubu devam ediyor. Onların bağımsız müzik anlayışı sizi de bağımsız ve özgür hissettirecek. Burgazada’da bir konserde Karga şarkısıyla dans etmek müthiş olacak. Umarım, ilk fırsatta!

bu-hafta-cikanlar-mavi-isyan-karantina-sarkilari-749391-1.

Nereden bir “Ah!” ses gelirse…

Emre Akbay yeni şarkısı, ‘Ah’ı yayımladı. ABD’de polisler tarafından öldürülen George Floyd özelinde öldürülen, şiddet gören, istismara uğrayan çocuk ve kadınlara, gökkuşağı bayrağının altında, renkleri, kötücül oluşumlarca hazmedilemeyerek katledilmiş, yaşam standartları düşürülmüş insanlara ithaf ettiği şarkı için Akbay, “Sizden de bir ricam var. Bu şarkıyı paylaşın ve paylaşırken içinizden gelen, size ‘ah’ dedirten, toplumsal boyutları da olan bir meseleyi belirtin. Her şeyin dile getirildiği, toplumsal düşünce devrimi için elimizden gelen ardımızda durmasın” ifadelerini kullandı.

bu-hafta-cikanlar-mavi-isyan-karantina-sarkilari-749393-1.

Serin üretime devam: Aman Aman

Geçtiğimiz ay, “Son Bi” isimli şarkısını yayımlayan Serin, “Aman Aman” isimli yeni şarkısını Avrupa Müzik markasıyla sevenleriyle paylaştı. Sözü ve müziği Cansu Saraç ile Meltem Balta’ya, mix ve mastering’i Aziz Berk Erten’e ait olan şarkının düzenlemesinde Serin imzası var. Prodüktörlüğünü bir kez daha grubun gitaristi Melih Balta’nın üstlendiği çalışmada, gruba tuşlu çalgılarda Burak Irmak eşlik ediyor. Kayıtları Melih Balta tarafından gerçekleştirilen “Aman Aman”ın kapak tasarımı ve klibi ise Cansu Saraç imzası taşıyor.

bu-hafta-cikanlar-mavi-isyan-karantina-sarkilari-749394-1.

Cepkin’den şarkılarına karantina yorumu

Hayko Cepkin, ‘Karantina Günlüğü’ adını verdiği yeni albümünü dijital platformlarda dinleyicisinin beğenisine sundu. Covid-19 pandemisinde 11 Mart ile 1 Haziran arasında karantina süresince istikrarlı bir şekilde kaydettiği şarkılardan oluşan albümde Cepkin, 22 şarkısını neyzen Burak Malçok ile yeniden kaydetti.

bu-hafta-cikanlar-mavi-isyan-karantina-sarkilari-749395-1.

Seçmece liste:

İngiliz müzisyen Nadine Shah’ın Kitchen Sink albümünü; Torontolu müzisyen Aunty Social’ın Porches remix’i Trying’ini; nakaratını Umut Timur’un söylediği Killa Hakan ve Eko Fresh’in yeni şarkısı Ne Fark Eder’i; Ezhel ve Murda’nın yeni düeti Made In Turkey’ini; Büyük Ev Ablukada’nın Efsanelere Dadanmak EP’sini ıskalamayın.