Bu haksız yargılamaya son verin

HABER MERKEZİ

Tekirdağ Çorlu’da 8 Temmuz 2018’deki tren faciasında oğlunu kaybeden Mısra Öz ile beraber altı kişinin 12 Haziran 2019’da Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde yaptıkları eylem nedeniyle yargılandığı davaya devam edildi. Duruşmada, polislerden bazıları şikâyetini geri çekti. Ailelerinin Ankara Adliyesi önünde açıklama yapmasına polis, “Sosyal medya üzerinden yapabilirsiniz, buna burada müsaade etmeyeceğiz” diyerek izin vermedi.

Tren ‘kazasında’ oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden anne Mısra Öz, anne ve babasını kaybeden İsmail Kartal, çocuğunu yitiren Hüseyin Şahin ile avukatlar Gökmen Yeşil, Mürsel Ünder, Selvi Yüzbaşıoğlu Saltan ile AYM önündeki eyleme destek veren Burak Arı’nın yargılamasına devam edildi.


Ankara 50. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın dördüncü duruşmasında konuşan “toplantı ve gösteri yürüyüşünde görevlendirilenlerin görevlerini yapmalarına engel olma” suçundan yargılanan Hüseyin Şen, adalet aramak için AYM önüne gittiklerini dile getirdi: “Kendileri bize müdahale etti, bizi yaraladı.”

SESİMİZİ DUYURMAK İSTEDİK

İsmail Kartal da Yüksek Mahkeme önüne neden gittiğini şöyle anlattı: “Sesimi duyurabilmek ve dilekçe vermek adına gittim. Bizim üzerimizde zarar verecek unsur yoktu. Pankartımızla karşı kaldırıma geçip basına açıklama yapacaktık. Buna dair polislerle konuşmuş, ‘tamam’ demişlerdi. Biz karşıya, AYM’nin önüne geçmek istediğimizde orantısız bir kuvvetle karşılaştık.”

Duruşmada söz alan Mısra Öz, Çorlu’daki ‘kazaya’ ilişkin, “Benim oğlum babasıyla ilk kez trene binmişti. Biz onları paramparça aldık” dedi ve yargılanmasına neden olan AYM önündeki eylemi anlattı: “Sesimi duyurmak için Ankara’ya geldim. Bizim amacımız AYM önünde bir basın açıklaması yapmaktı. Orada bu arkadaşların amiri olan Mukadder Kardiyen’e hitap ettim. Beni kolumdan tutup yola fırlattı. ‘Beni yola fırlatamazsın’ dediğimde bana ‘Kameraların önünde şov yapma’ dedi. Biz sanık olmayı hak etmiyoruz.” Çorlu ailelerinin avukatlarından Şafak Akil de ailelerin AYM önünde barışçıl bir eylem için bir araya geldiğini, derhal beraat talep ettiklerini belirtti.

Şikâyetçi polislerden A.S., şikayetini geri çektiğini açıklayarak, “Benim kimden şikayetçi olduğumdan haberim şimdi oldu. Acı çeken insanları buraya getirecek değilim. Şikâyetimi geri çekiyorum” derken diğer polisler E.Y., B. K. ve E. A. da şikayetçi olmadıklarını dile getirdi. Dava 2 Şubat 2022’ye ertelendi.
Duruşmanın ardından Ankara Adliyesi önünde açıklama yapmak isteyen Çorlu ailelerine polis izin vermedi. Haber Merkezi