Tüketici Hakları Derneği, açtıkları dava sonucunda ön ödemeli su sayacı zorunluluğunun mahkeme tarafından durdurulduğunu açıkladı. Dernekten yapılan açıklamada...

Tüketici Hakları Derneği, açtıkları dava sonucunda ön ödemeli su sayacı zorunluluğunun mahkeme tarafından durdurulduğunu açıkladı
Dernekten yapılan açıklamada, “2005 yılındaki ASKİ tarafından alınan 219 sayılı karar ile Ankara çapında ön ödemeli kartlı su sayaçları uygulamasına geçilmiş, Ankaralı tüketicilerin kesintisiz ve erişilebilir su hakkı Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin bu kararı ile açıkça ihlal edilmişti. ASKİ’nin bu kararına karşı derneğimiz tarafından dava açılmış, 1, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. bentlerinin derhal yürütmesinin durdurulması istenilmişti” denildi.
Açıklamada, Ankara 5. İdare Mahkemesinin kararı ile tüm bentlerin yürütmesinin durdurulmasına karar verildiği ifade edildi.
Derneğin Genel Başkanı Turhan Çakar, "ASKİ, mahkeme kararının gerekçesi ile bağlıdır. Bu kararın arkasından dolanılmak suretiyle aşılması girişimlerine, Tüketici Hakları Derneği’nce izin verilmeyecektir. Derneğimiz bu haksız uygulamanın sona erdiğinin Ankaralılara duyurulması onurunu taşımaktadır" dedi.


‘TÜKETİCİ PARASINI ALABİLİR’
Çakar, şunları söyledi: "Tüketicilerimiz, kartlı su sayaçları yerine mekanik su sayaçlarının geri takılmasını, kendilerinden sayaç ve montaj bedeli olarak, fazladan tahsil edilen paraların faizi ile birlikte kendilerine iade edilmesini isteyebilirler."
Çakar açıklamasında şu görüşlere de yer verdi: "Yetkililerin abonelik işlemlerinde tüketicileri zorlaması halinde açıkça suç işleyeceği ve TC Mahkemeleri huzuruna çıkacağı tartışmasızdır.