Bu köye muhtar dayanmıyor, 7 ayda 5 muhtar değişti

31 Mart seçimlerinin ardından, Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Çetince köyünde İlçe Seçim Kurulunca yedi ayda beşinci kişi muhtarlık görevine getirildi.

Çetince köyü muhtarı Mehmet Almacı, yaptığı açıklamada, 31 Mart seçimlerinde Yahya Yürekli'nin muhtar seçildiğini ancak çeşitli nedenlerden dolayı istifa ettiğini söyledi.

Yürekli'nin istifasının ardından köyde yeniden seçime gidildiğini anlatan Almacı, "Bu seçimde ise Mehmet Ali Er muhtar seçildi. Fakat onu da sabıka kaydı nedeniyle görevden aldılar. Son seçimde ikinci seçilen Selahattin Adıgüzel göreve getirildi. Ancak onun da ikameti altı aydan az olduğu için o da gitmek zorunda kaldı. Bunun üzerine rahmetli Ayşe Adıgüzel muhtar seçildi. Talihsiz bir olayda Ayşe Adıgüzel, vurularak öldürüldü" diye konuştu.

'LANETLİ MÜHÜR DİYENLERDEN ÖZÜR BEKLİYORUM'

Adıgüzel'in öldürülmesinin ardından seçim kurulunca kendisinin göreve getirildiğini anlatan Almacı, "Bazı arkadaşlarımız 'lanetli mühür' diye haberler yapmışlar. Böyle bir şey yok. Bunlar tamamen talihsiz olaylar. Her yerde olabilecek olaylar. Gönül isterdi ki tek muhtarda kalsın. Çünkü şu ana kadar doğru düzgün hizmet alamadık. Doğal olarak her bir buçuk ayda bir muhtar değişmiş oldu. 2020'de yeni bir seçime gidilecek" dedi.

Bazı yayın organlarında yapılan ‘lanetli mühür’ yakıştırmaları konusunda bir özür beklediğini belirten Muhtar Mehmet Ali Almacı, “Lanetli demek iyi bir şey değil ve yakışmadı. Bunu yapanlardan da özür bekliyorum. Bizim köyümüz gerçekten güzel bir köy. Gönül isterdi ki bu köyde 6 ay önceki gibi tek muhtar kalsaydı, bazı hizmetlerimiz de yapılsaydı. Şu ana kadar olduğu gibi, 5 muhtar değişince hiç kimse bir iş yapamadı” diye konuştu.

AA