İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu Yenikapı’daki Avrasya Gösteri Merkezi’nde İstanbul Gönüllüleri’yle buluştu. Burada yaptığı konuşmada AKP’nin İstanbul seçimlerine dair itirazlarını değerlendiren İmamoğlu, “Böyle bir komedi dünya tarihinde yok” dedi, “Bu seçim bitmiştir” ifadelerini kullandı. Konuşmasında YSK’nin İstanbul hakkında vereceği karar öncesi AKP’nin başvurusunu değerlendiren Belediye Başkanı, “Bir şeyler oldu ama tam anlatamıyoruz. Bir şeyler […]

‘Bu seçim bitmiştir’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu Yenikapı’daki Avrasya Gösteri Merkezi’nde İstanbul Gönüllüleri’yle buluştu. Burada yaptığı konuşmada AKP’nin İstanbul seçimlerine dair itirazlarını değerlendiren İmamoğlu, “Böyle bir komedi dünya tarihinde yok” dedi, “Bu seçim bitmiştir” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında YSK’nin İstanbul hakkında vereceği karar öncesi AKP’nin başvurusunu değerlendiren Belediye Başkanı, “Bir şeyler oldu ama tam anlatamıyoruz. Bir şeyler var. Aslında CHP de bir şey yapmadı ama bir şeyler olduğunu düşünüyoruz.’ Böyle bir komedi dünya tarihinde yok” dedi.

YSK DOĞRU KARARI VERECEKTİR

“İmamoğlu’nu İstanbul sevdi ama iyiliği sevdi, paylaşmayı sevdi, oy versin- vermesi kucaklayanı sevdi” diyerek sözlerini sürdüren İmamoğlu, “Dolayısıyla bu seçim bitmiştir, bu seçimin sonucu nettir. YSK’ya itiraz etmiş olabilirler ama YSK yarın (bugün)en doğru kararı verecek ve Türkiye’nin önünü açacaktır, bu kadar net” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, sözlerini YSK’nin dinlemesini isteyerek şöyle konuştu: “İşsiz sayısı bu ülkede 5 milyonu aşmış durumda. Enflasyon yüzde 20’lerin üzerine çakılmış durumda. Daha acısı 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2650 lira olmuş. Gelinen nokta: Bu ülkenin fakirliği. Ramazan ayına giriyoruz, bir huma 2 lira biliyor musunuz? Bırakın İstanbul seçimini, bak, yürekli bir adam gelmiş, size yardımcı olacak. İstanbul ekonomisini canlandırmak için gecesiyle gündüzüyle çalışacak, siz de işinize bakın. Bırakın bu işlerle uğraşmayı. Biz İstanbul’da kimsenin şahsi mülkünü, koltuğunu devralmıyoruz.”

İSRAF DÖNEMİ KAPANDI

İstanbul’da israf döneminin kapandığını da kaydeden İmamoğlu şunları söyledi: “Ramazan ayına giriyoruz. En önemli şeylerden birisi israf. Türkiye’nin kurumlarında, İBB’de israfın önüne geçeceğiz. İsraf yok, sizin paranızı çarçur etme dönemi bitmiştir. Her kuruşunuza sahip çıkacağız. Makam araçlarıymış, şatafatmış, bu dönemin bittiğini İstanbul’da Türkiye’ye göstereceğiz, size söz veriyorum. Bunu siyasi sorumluluğumla, aile terbiyemden, kişiliğimden, Allah’a olan inancımdan ve korkumdan dolayı yapacağız. Kul hakkı yemeyeceğiz.”

***

AKP, SEÇİM İPTALİ İÇİN GEREKÇE BULAMAYINCA FETÖ MAYMUNCUĞU DEVREDE!

AKP, İstanbul seçimleri için boş itiraz dilekçesi, KHK’liler girişimi ve diğer adımlarından bir sonuç elde edemeyince bilindik ‘maymuncuğuna’ başvurarak FETÖ iddiasını gündeme getirdi. Anadolu Ajansı, “İstanbul’daki seçim usulsüzlüğü soruşturmasında 43 şüpheliden 2’sinin ByLock kullanıcısı olduğu, 41’inin Bank Asya’ya para yatırdığı belirlendi,” haberini abonelerine geçti. Haberde “İstanbul’da 31 Mart Yerel Seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla sandık kurulu başkan ve üyeleri hakkında başlatılan soruşturmada 43 şüphelinin FETÖ’yle irtibatı belirlendi” ifadeleri kullanıldı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise haber üzerine Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: “İstanbul seçimlerine ilişkin baştan beri ileri sürdüğümüz iddialarımızın arkasındayız. Çünkü tüm iddialarımız somut, nettir.”

***

Özdağ ve Arınç’tan AKP’ye eleştiri

Üç dönem AKP’den milletvekili olan ve daha önce AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Selçuk Özdağ, parti politikalarına yönelik eleştirilerde bulundu. Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda parti ve liderlerin her zaman haklı olamayabileceğini söyleyen Özdağ, “Susarak, alkışlayarak yanlışlar önlenmez” dedi. AKP’ye bir eleştiri de eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’tan geldi. Arınç, Kocaeli’nde bir söyleşide, “YSK adaletten ayrılmasın. Çok fazla gitmeden bu işten el çekmek lazım. Ekrem İmamoğlu’nun bile hak kazanmadığı büyük bir popülariteyi biz kendi ellerimizle ona verdik” dedi.

***

Saldırının ardından Kılıçdaroğlu cenazede

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye’nin Halep kentinde yaşanan çatışmada hayatını kaybeden Yüzbaşı Celalettin Özdemir için düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Geçen haftalarda katıldığı asker cenazesinde linç edilmek istenen ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu, Ankara’da düzenlenen cenaze törenine katıldı. Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Ankara Valisi Valip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile çok sayıda kişi katıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP Lideri ile tokalaşmadan saf tuttu.

YANDAŞ MEDYAYA YALANLAMA

Öte yandan hükümete yakın Sabah gazetesi, Kılıçdaroğlu için korumalım yapan 39 kişinin cenazede gözaltına alındığını iddia etti. İddia CHP tarafından yalanlandı. Habere tepki gösteren CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, “Yandaş medyanın, gözaltına alınanların tamamının CHP’li olduğuna ilişkin iddiası gerçek dışıdır. Gözaltına alınanların birkaçı hariç partimizle ilişkisi yoktur. Anlaşılan o ki geçtiğimiz günlerde Çubuk Akkuzulu’da şehit cenazesinde planlanan provokasyonun Genel Başkanımız tarafından boşa çıkartılmış olması, iktidarı rahatsız etmiştir” dedi.