Ordu ile Samsun arasında kalan ve iki şehri mahallenin içinden geçen bir yolun ayırdığı Ambartepe ve Şentepe mahallelerinde yolun bir tarafındaki evler Ordu, diğer tarafındaki evler Samsun’a bağlı

Bu sokakta karşıdan karşıya geçmek şehirlerarası yolculuk sayılıyor

Samsun’un Terme ilçesine bağlı Ambartepe Mahallesi ile Ordu’nn İkizce ilçesine bağlı Şentepe Mahallesi sınırları, 7 metrelik bir yolla ayrılıyor. İki tarafında da yerleşim olan yolun yarısı Samsun, yarısı da Ordu sınırlarında yer alıyor.

Koronavirüs önlemleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak için getirilen giriş ve çıkış yasakları, bu mahallelerde işlemiyor.

Şehirlerarasında uygulanan yasağın kendilerini etkilemediğini ifade eden mahalle muhtarı Tınkır, “Yürüyerek Samsun’dan Ordu’ya geçiyoruz. Diğer tarafta ihtiyacı olanlar yürüyerek oraya geçebiliyor. Arada bir diyalog kurduk, pazar alanımız da ortak. Camilerde okunan ezanlarda iki dakikalık bir fark var. Artık karışıklık olmuyor insanlar alıştı” dedi.

Şehirlerarası seyahatlere getirilen yasak sonrası kafalarının karıştığını ifade eden Kışla, “Kafamız şu an çok karışık. Özellikle yetkililerimizden bu bölge için bir yardım ve bilgilendirme istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İHA