Hava sıcaklığı haftasonu tüm yurtta 6 ile 8 derece artacak. Nisan ve mayıs yağmurları da yetersiz kaldı barajlar dolmadı. İstanbul'da su krizi kapıya dayandı. Bu yaz çok zor geçecek

VOLKAN ŞAHİN
Türkiye kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya. Haftasonu yurdun piç bir yerinde yağış beklenmiyor. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkarak 30 dereceye ulaşacak. Sıcaklıklar, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da 18 -20, batı ve orta Karadeniz, Marmara ve İç Anadolu'da 28 - 30, Ege ve Akdeniz'de 30 - 32, Güneydoğu Anadolu'da 32 - 34 derecelere kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

ŞEBEKE DIŞINA SU YOK
Mayıs ayında yağış bekleyen yetkililer hava sıcaklıkların aşırı derecede artması nedeniyle şokta. Marmara ve Batı Anadolu kuraklığın pençesinde. Devlet Su İşleri 22. Şube Müdürü Bilgin Telek, Manisa bölgesindeki De-mirköprü, Gölmarmara, Avşar ve Buldan barajlarındaki su doluluğunun geçen yıla oranla, yüzde 50 azaldığını bildirdi. Telek aldıkları tedbirleri şöyle anlattı: "şebeke dışına su verilmeyecek. Çok su isteyen ürünlerin "çeltik gibi" ekimleri yapılmayacak. İkinci ürünler de su seviyelerindeki düşüklük nedeniyle ekilemeyecek"

İSTANBUL'DA SU ALARMI
İstanbul'a su sağlayan 10 su kaynağındaki su miktarı, yüzde 49,38 ile ilk kez son 10 yılın en düşük seviyesine düştü.

İSKİ'den alınan bilgiye göre, toplam 863 milyon metre küp su tutma kapasitesine sahip olan Ömerli, Darlık, Elmalı, Terkos, Alibey, Büyükçekmece, Sazlıdere, Istrancalar, Kazan-dere, Pabuçdere ve Yeşilçay da mevcut su hacmi 426 milyon 555 bin metre küpe indi. Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, "İstanbul'da son 7 ayın metre kareye düşen uzun yıllar yağış ortalaması 543 milimetreden 248 milimetreye indi. Bu ortalama yağışın 295 milimetre azaldığını gösteriyor" dedi. 3-4 aylık suyun kaldığı belirtilirken, su krizi çö-zülemezse İstabullu için bu yaz çok zor geçecek.