Unicode, bu yıl kullanıma girecek 230 yeni emojiyi hazırladı. Unicode, güncelleştirmeyi Mart ayında yayınlayacak, ancak uygulamaların ve işletim sistemlerinin yeni karakterlere destek vermesi biraz zaman alabilir. Emojipedia’ya göre güncellemeler nisan ayında başlayacak ve yıl sonuna kadar devam edecek. Emoji severler su samuru, flamingo, orangutan ve kokarca dahil olmak üzere birkaç yeni hayvan emojisini dört gözle […]

Bu yıl 230 yeni emoji hayatımıza girecek

Unicode, bu yıl kullanıma girecek 230 yeni emojiyi hazırladı.

Unicode, güncelleştirmeyi Mart ayında yayınlayacak, ancak uygulamaların ve işletim sistemlerinin yeni karakterlere destek vermesi biraz zaman alabilir.

Emojipedia’ya göre güncellemeler nisan ayında başlayacak ve yıl sonuna kadar devam edecek.

Emoji severler su samuru, flamingo, orangutan ve kokarca dahil olmak üzere birkaç yeni hayvan emojisini dört gözle bekleyebilir. Waffle, tereyağı, soğan, sarımsak ve meyve suyu kutusu da dahil olmak üzere yeni yiyecek temalı emojiler de var.

Unicode aynı zamanda bazı sembolleri düzene de sokuyor. Kalp, daire ve kare emojilerinin tümü tam bir renk gökkuşağı içinde sunulacak. Emojipedia, “beyaz kalp” sembolünün popüler bir istek olduğunu belirtti (siyah kalp, 2016’da özellikle popülerdi).

Kaynak: Tekno Safari