Geçen hafta yayınlanan yazımda Efes

Geçen hafta yayınlanan yazımda Efes Pil-sen'in Türk Telekom karşısında işinin çok zor olduğunu muhtemelen maçı kaybedeceğini iddia etmiştim. Tahminim de yanılmadım Türk Telekom zor da olsa rakibini yendi ve Efes'e sezon başı olmasına rağmen ikinci yenilgisini yaşatmış oldu. Türk Telekom'u zaten haftalardır dikkatlice izliyorum ve en baştan beri çok iyi takım olduklarını burada sürekli yazıyorum. Ancak diğer basketbol yazarı arkadaşların bu Efes galibiyetinden sonra daha yeni bu Ankara takımının farkına vardıklarını görüyor ve bunları daha önce yazmanın sevincini de içten içe yaşamıyor değilim.

Bu sezon bu kadrosu ile Efes Pilsen'in Avrupa'da ve Beko Basketbol liginde işi oldukça zor gözüküyor. Takımın önemli silahı Antonio Granger'ın sakatlığının sürmesi özellikle dış şutlarda takımı zorluyor. Kaya Peker'in takımdan ayrılıp İspanya'ya gitmesi ise içeride belki kimse farkında değil ama Efes Pilsen'i çok fazla zorluyor.Özellikle büyük umutlarla transfer edilen Haislip'in içeride oynamak yerine sürekli olarak dışarı çıkıp 3 sayılık atışlar denemesi Oktay Mahmudi'yi deyim yerindeyse çıldırtıyor. Haislip gibi başarılı ve çok sıçrayan bir uzunun pota altında oynamak varken dışarılardan şut kullanması intihardan başka bir şey değil. Efes Pilsen'in bu sezon yeni tran-ferleri Drew Nicholas ve Jenkins şu ana kadar takıma uyum sağlamış değiller. Üstelik Efes'in ekolünde başarılı olabilecek oyuncu imajı çizmiyorlar. Bana göre bir başka hata ise bu iki oyuncununda özelliklerinin birbirine çok yakın olması. Bir tanesinin yerine çok daha iyi fiziğe sahip 3 numara pozisyonunu çok iyi oynayabilen iyi bir şutör alınsa çok daha iyi olurmuş gibi geliyor bana. Efes bu kadrosu ile Avrupa'da zayıf rakipleri karşısında başarılı olabilir ancak zorlu rakipler karşısında sahadan hep yenik ayrılır. Efes Pilsen'in en büyük dezavantajı ise sakatlıklar ve başka sebeplerden dolayı kısa zamandır tam takım olarak çalışma imkanı bulabilmeleri.Umarım tecrübeli Coach Oktay Mahmudi de bizim gördüğümüz bu eksikleri görür ve bir an önce düzeltir.Zaten Avrupa'da başarılı olabilecek tek takımımız Efes Pilsen kaldı.

Bari onlar bizi hayal kırıklığına uğratmasın-lar.Bu ülkenin güçlü bir Efes Pilsen takımına her zaman ihtiyacı var.

Efes Pilsen ligde iki tane yenilgi görmüşken bu hafta sonu Fenerbahçe Ülker karşısında çok önemli bir maça çıkacak.Efes Pilsen ligin bu kadar başındayken üçüncü yenilgisini almak istemeyecektir.Bu yüzden zaten önemli bir derbi niteliğindeki bu maç çok daha fazla önem kazanmıştır.Fenerbahçe Ülker maça na-mağlup olarak çıkmanın verdiği rahatlıkla çıkacak seyircisinin de desteği ile maçı kazanmak isteyecektir.

Yarın oynanacak bu maçın çok çekişmeli geçeceğine ve maça çok daha fazla ihtiyacı olan Efes'in yapacağı sert savunma ile maçı kazanacağına inanıyorum.Efes gibi sürekli galibiyetlere alışık takımın 3 hafta üst üste yenilmesi kabul edibilecek bir durum değildir.O yüzden Efes Pilsen bu haftaki maça nerdeyse bir ölüm kalım maçı gibi çıkacak ve Fenerbahçe'yi yenmek için tüm gücünü sahaya yansıtacaktır.