Buca Belediyesi her zaman kadınların yanında

TOPLUMSAL cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak için örnek projelere imza atan Buca Belediyesi, kadınların meslek sahibi olarak ekonomik hayata katılımlarını sağlamak ve kadınlara psikolojik ve hukuki destek sunmak için de çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Kadınlarımızın eşit ve insanca yaşam şartlarına kavuştuğu günlere ulaşana dek, tüm kararlılığımızla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.


Kadına yönelik her türlü ayrımcılığın sona erdirilmesi için çaba gösterdiklerini belirten Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Buca Belediyesi’nde karar alıcı konumda yer alan 28 müdürün 19’unun kadın olmasının bunun en büyük göstergesi olduğunu söyledi. Buca Belediyesi olarak toplumsal cinsiyet eşitliği konusunu çok önemsediklerini belirten Başkan Kılıç, “Kadınlarımızın hiçbir ayrımcılığa maruz bırakılmadığı, eşit ve insanca yaşam şartlarına kavuştuğu günlere ulaşana dek, tüm kararlılığımızla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

MESLEK VE HOBİ KURSLARI

Buca’da kadınların meslek sahibi olarak ekonomik hayata katılımlarını sağlamak ve boş zamanlarını keyifle geçirecekleri hobiler edinmeleri için Çamlıkule ve Evka 1 Semt Evleri ve Kadın Aktivite Merkezi’nde çeşitli kurslar düzenleniyor. Her yıl 5 binden fazla kadın bu kurslardan yararlanıyor. Aynı amaçla hizmet veren Yenigün Mahallesi’ndeki Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde açılan kurslara da yıllık ortalama bin 500 kadın katılıyor.

DANIŞMANLIK VE SOSYOLOJİK FARKINDALIK ÇALIŞMALARI

Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi’nde ise aile danışmanlığından psikolojik danışmanlığa, hukuksal danışmanlıktan sosyolojik farkındalık çalışmalarına kadar birçok çalışma yürütülüyor. Kadınların hiçbir ayrım gözetilmeksizin ücretsiz başvuruda bulunabildikleri merkezde, kadına yönelik şiddet, bunun nedeni olan cinsiyete dayalı ayrımcılık ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında toplumsal farkındalık çalışmaları da yapılıyor.

KADIN SIĞINMA EVİ AÇILACAK

Bucalı kadınların güvenli limanı konumunda olacak Kadın Sığınma Evi’ni kurmak için de harekete geçen Buca Belediyesi, inşaatı yüzde 80 oranında tamamlanan merkezi 2023 yılında hizmete açacak.