CHP İzmir İl Başkanlığı, yıkılan Buca Cezaevi arazisi için hazırlanan imar planlarının iptal edilmesi için itiraz dilekçesi verdi. İtiraz dilekçesinin teslim edilmesinin ardından açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "2003 yılında yapılan plandaki yeşil alan, Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın planıyla yarı yarıya düşürülürken beton miktarı, yani inşaat kitlesi iki kat artırıldı. Biz buranın betonlaştırılmasına, birilerine rant sağlamasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Buca Cezaevi alanı imar planına CHP'den itiraz: Birilerine rant sağlamasına izin vermeyeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı, yıkılan Buca Cezaevi'nin arazisi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planlarının iptali için itiraz dilekçesi verdi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in yanı sıra Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir milletvekilleri Atila Sertel, Ednan Arslan, Sevda Erdan Kılıç ve Özcan Purçu, CHP il yöneticileri, ilçe başkanları ile meclis üyeleri de dilekçeyi imzalayıp Bakanlığın İzmir İl Müdürlüğü’ne teslim etti.

YURTTAŞLARA İTİRAZ İÇİN ÇAĞRIDA BULUNULDU

Bakanlığın İzmir İl Müdürlüğü binası önünde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, imar planının Buca'yı ve eski cezaevi alanını betonlaştıracağını ifade ederek, İzmir'in yeşil alanlara ihtiyacı olduğunu söyledi. Cezaevi alanıyla ilgili imar planına itiraz için askı süresinin yarın sona ereceğine dikkat çeken Yücel, çevreye ve yeşile duyarlı yurttaşları itiraz etmesi için çağrıda bulundu.

“BETON MİKTARI İKİ KAT ARTTIRILDI”

Bakanlık tarafından yapılan planın İzmir ve Buca’da bulunan yeşil alanları betonlaştıracağını belirten Yücel, “Buca'nın İzmir'in yeşil alanlara ihtiyacı var. İnsanların eşleriyle çocuklarıyla dostlarıyla vakit geçirebilecekleri, nefes alabilecekleri alanlara ihtiyacı var. Buca Cezaevi böyle bir alan. İzmir Büyükşehir Belediyesi buranın tamamen yeşil alan olması ile ilgili bir plan yaptı. 2003 yılında yapılan ve değiştirilen plandaki yeşil alan, Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın planıyla yarı yarıya düşürülürken beton miktarı yani inşaat kitlesi iki kat artırıldı. Dolayısıyla biz buranın betonlaştırılmasına, birilerine rant sağlamasına izin vermeyeceğiz. CHP il örgütü ve yerel yönetimler olarak bu beton ve rant planının sonuna kadar karşısında olacağız" dedi.

“BAKANLIK TARAFINDAN HAZIRLANAN PLANLAR YASAYA AYKIRI”

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından hazırlanan dilekçede ise bakanlık tarafından hazırlanan planların 6306 sayılı yasaya aykırı belirlendiği, yoğunluk artışı getireceği, 40 bin metrekare olan ticaret-konut alanının 70 bin metrekareye çıkartıldığı, yeşil alan miktarının 20 bin 600 metrekareden 11 bin 800 metrekareye düşürüldüğü vurgulandı.

İzmir'in trafik yoğunluğu en yüksek ilçesi olduğu belirtilen Buca'da bakanlığın planlarıyla 7 bin metrekare otopark alanının da tamamen kaldırıldığı ve sosyal donatı alanlarının azaltıldığına dikkat çekildi.

(ANKA)