Buca Cezaevi olarak bilinen 62 yıllık İzmir Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün 17 Mayıs 2021'de verdiği kararın ardından kapatıldı

Buca Cezaevi kapatıldı

Buca Cezaevi olarak bilinen 62 yıllık İzmir Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, fiziki yapısı ve bina yaşından dolayı ihtiyaca yanıt verememesi nedeniyle kapatıldı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün 17 Mayıs 2021'de verdiği kararın ardından, 1959 yılında açılan cezaevi kapatıldı.

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremden sonra tutuklu ve hükümlülerin diğer ceza infaz kurumlarına nakledildiği 16 bloktan oluşan Buca Cezaevi'nin 17 Mayıs'ta kapatılmasına karar verildi.

Bugüne dek yaklaşık 600 bin hükümlü ve tutukluyu barındıran cezaevi, Adalet Bakanı Gül'ün kararının ardından 17 Mayıs'ta resmen kapandı.

Bakan Gül, 12 Temmuz'da İzmir'de yaptığı açıklamada, kurum binasının modern infaz yöntemlerine uygun olmaması, depreme dayanıklılık anlamında sorun yaşanması ve İzmir'in de talebi üzerine kapatılmasına karar verdiklerini belirtmiş, "Buca'ya, İzmir'imize yakışır şekilde artık cezaevi değil en güzel şekilde nasıl değerlendirilecekse o şekilde kullanılması için oraya mahkum, tutuklu almama, kapatma kararımız var. İzmir'imiz için hayırlı olsun" ifadelerini kullanmıştı.

360 CEZA İNFAZ KURUMU KAPATILDI

Adalet Bakanlığı tarafından 2002 yılından bu yana standartlara uymayan 360 ceza infaz kurumu kapatıldı.

Ulucanlar Ceza İnfaz Kurumu 2006 yılında, Bayrampaşa Kapalı Ceza İnfaz Kurumu da 2008 yılında kapatılmıştı.

(AA)