Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf tarafından düzenlenen "Türkiye'nin Toplumsal Gelişimi, Bugünün Sorunları ve Sol" başlıklı iki günlük sempozyum gerçekleştirildi...

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf tarafından düzenlenen "Türkiye'nin Toplumsal Gelişimi, Bugünün Sorunları ve Sol" başlıklı iki günlük sempozyum gerçekleştirildi.

Sempozyumun ilk gününde "Neoliberalizm ve Emek Mücadelesi" adlı bir panel yapıldı. Panelde, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Prof. Dr. Korkut Boratav ve Prof. Dr. Aziz

Konukman konuştu. KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, "Neo - liberalizmle birlikte bireycilik eğilimi arttı. İşyerlerinde bir arada olan çalışanların bireysel kurtuluş zihniyeti yoğunken, sendikal mücadeleyi yükseltmek çok da kolay değil" dedi.

SİYASAL İSLAM VE AKP

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf tarafından Ankara'da İnşaat Mühendisleri Odası'nda düzenlenen sempozyumun ikinci gününde "Türkiye'de Sağ Gelişim, Siyasal İslam ve AKP" adlı bir panel gerçekleştirildi. Panelin konuşmacıları arasında Melih Pekdemir, Tanıl Bora ve Faik Bulut yer aldı. Panelin moderatörlüğünü L. Doğan Tılıç yaptı. Sempozyumun ikinci gününde gerçekleştirilen "Türkiye Solunun İdeolojik Teorik Temelleri" adlı panelde ise konuşmacılar Oğuzhan Müftüoğlu, Ertuğrul Kürkçü, Mustafa Yalçıner, Oral Çalışlar'dı.