HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Van’da 8 Mart mitingine katıldı. “Belediye eşbaşkanlarına, milletvekillerine hakaret eden anlayışı buradan reddediyoruz, kınıyoruz,” diyen Buldan, şunları söyledi: “Bugün ekonomik krizin üstünü kapatmak için, kadınların yaşadığı sorunların üstünü kapatmak için ve anketlerde kaybettiklerini gördükleri ve anladıkları için bugün HDP’ye saldırıyorlar. ‘Evimize ekmek gelmiyor’ diyorlar, onlar ‘HDP teröristtir’ diyorlar. Halkımız […]

Buldan: Hiçbir yere para aktarmadık, tek bir belge varsa açıklayın

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Van’da 8 Mart mitingine katıldı.

“Belediye eşbaşkanlarına, milletvekillerine hakaret eden anlayışı buradan reddediyoruz, kınıyoruz,” diyen Buldan, şunları söyledi:

“Bugün ekonomik krizin üstünü kapatmak için, kadınların yaşadığı sorunların üstünü kapatmak için ve anketlerde kaybettiklerini gördükleri ve anladıkları için bugün HDP’ye saldırıyorlar. ‘Evimize ekmek gelmiyor’ diyorlar, onlar ‘HDP teröristtir’ diyorlar. Halkımız ‘soğana, patatese, domatese verecek paramız yok’ diyor onlar, ‘HDP’li vekiller teröristtir’ diyor. Halkımız ekonomik krizden bahsediyor. Onlar Demirtaş’a saldırıyor.

Biz buradan halkın iradesini gasp eden kayyımlara çağrı yapıyoruz. Bugünden itibaren hiç 31 Mart’ı beklemeyin, biletinizi kesin, Ankara’ya gidin. Tayyip bey sizi bekliyor, size toplu açılış töreni yapacak. Bütün kayyımları yanına toplayacak. Ama ‘o kayyımları ben atamadım, birileri atadı’ derse de sakın şaşırmayın. Çünkü bugün söylediğini yarın inkar eden bir zihniyet var. Yarın öbür gün o kayyımlar cezaevine de gidebilir. Çünkü Tayyip kendisi ile kol kola gidenleri cezaevine gönderdi. Kayyımları da gönderirse kimse şaşırmasın. Çünkü bunların siyaseti bu. O yüzden kayyımlara çağrı yapıyoruz, pılınızı pırtınızı toplayın ve şimdiden o belediyeleri terk edin. Oraya Van halkının iradesi gelecek. Onlarla hizmet gelecek. Van halkı yeniden hizmetle tanışacak.

Ama onlar tek aday gösteriyor. Bütün bu adaylar erkek adaylar. Çünkü zihniyet tek. Tek adam rejimi ile bu ülkeyi yönetenler, erkek belediye başkanlarını aday gösterdiler. Türkiye’nin her yerinde bir kadın bir erkek kadın aday gösterdik. Van’da da bunu yaptık Bedia ve Mustafa yoldaşlarımızla bu seçimlerde büyük bir başarıya imza atacağımızı biliyoruz. Van halkı ve Van kadınları bir kez daha tarih yazacak. Siz kadınlar bir kez daha iradenize sahip çıkacaksınız.

“BELGE VARSA AÇIKLAYIN”

Tek bir belge varsa elinizde bunu açıklamazsanız bu sizin riyakarlığınızdır. Biz hiçbir yere para aktarmadık, buna da izin vermeyiz. Çünkü bu paralar halkımıza hizmet için geliyor. Ama onlar da biliyor ki bu halkın geleceğine ve yarınına inancımız varken bu paraları halkın hizmetlerine sunarız. Arkadaşlarımızın dosyaları da böyle açılmış hiçbir belge ve kanıt yok, sadece iddialar var, bu iddialara üzerinden halkımızı belediyelerimizi arkadaşlarımızı kriminalize ediyorlar.

Evet 31 Mart halkımızın gerçek anlamda bahara kavuşacağı bir tarihtir. 31 Mart’ta bir temizlik var. Hani evlerde bahar temizliği yapılır ya, bizde 31 Mart’ta belediyelerdeki kayyımları temizleyeceğiz. Bu temizlik kayyımların gidişiyle AKP ve MHP’nin tabela partisi olması ile olacak. O kayyımlar giderken AKP’nin tabelasını da alıp gitsinler. Bugün burada bunu kanıtladınız, hepinize binlerce kez teşekkür ediyoruz. Yolunuz, yolumuz açık olsun.”