Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği’nden istifa etti. Arınç'ın açıklamasından 10 dakika sonra, İletişim Başkanlığı istifanın kabul edildiğini duyurdu.

Bülent Arınç istifa etti!

Selahattin Demirtaş ve Osman Kavalı’nın serbest bırakılması gerektiğini açıkladıktan sonra Erdoğan ve Bahçeli tarafından sert şekilde eleştirilen Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği’nden istifa etti. Arınç, kendisine yönelik hakaretleri sahiplerine iade ettiğini belirtti.

'TÜRKİYE'NİN REFORMA İHTİYAÇ DUYDUĞU AŞİKÂRDIR'

İstifasını duyurduğu metinde, bir hukukçu olarak ‘reform’ konusundaki görüşlerini paylaştığını belirten Arınç, “İsimler üzerinden tartışmayalım” demesine rağmen tartışmaların yanlış yere götürüldüğünü ifade etti.

“Türkiye’nin yargı, ekonomi ve başka alanlarda reforma duyduğu ihtiyaç aşikârdır” değerlendirmesinde bulunan Arınç, “Erdoğan’ın bu konudaki iradesini gördüğünü ve desteklediğini” kaydetti.

Arınç, konuşmasının şahıslar üzerinden farklı zeminlere kaydırılması sebebiyle ‘reform’ çalışmalarının engelleneceği kaygısı duyduğundan, Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği’nden ayrılmasının uygun olacağına karar verdiğini belirtti. Eski Meclis Başkanı, “Ayrılma talebimi Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim ve kendileri de bunu uygun gördüler” dedi.

Bülent Arınç’ın sosyal medya hesabından paylaştığı istifa metni şöyle:bulent-arinc-istifa-etti-808771-1.

İSTİFA HEMEN KABUL EDİLDİ
Arınç'ın sosyal medyada yaptığı açıklamadan 10 dakika sonra, İletişim Başkanlığı istifanın Erdoğan tarafından kabul edildiğini duyurdu: