Bülent Arınç'tan HDP'ye: İstenmiyor, sevilmiyorsun

Beşir Atalay ile birlikte Van'ın İran sınırındaki Saray İlçesi'nde kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelen Bülent Arınç, "HDP'yi eleştirirken, "Meclis'te 4 parti var 3'ü 'HDP ile ortaklık kurmam' diyor. İstenmiyorsun, sevilmiyorsun, çünkü senin elinde silah, tehdit, baskı var" dedi.

Arınç, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'de başka bir parti yok ki; 3 kez üst üste tek başına iktidar olsun. 3 mahalli seçim geçirdik. Bu bölgede bazı belediyeleri kazanmamış olabiliriz. Ama fotoğrafın tamamına bakıldığında bu seçimlerin de galibi biziz. Bazı yerlerde büyükşehir belediye başkanları ilçelere hizmet etmiyor ve kendilerine gelen paraları örgüte gönderiyor.

Kürtçülük ne kadar kötüyse Türkçülük de o kadar kötüdür. Devletine milletine bağlıdır Kürt kardeşlerimiz. HDP'ye baskı, tehditle oy verenler olduğu gibi gönlünden oy verenler de var. 80 milletvekili neye yaradı HDP ? Neye yaradı bu milletvekilleri ? Mecliste 4 parti var. 3'ü 'HDP ile ortaklık kurmam' diyor. İstenmiyor, sevilmiyorsun. Çünkü senin elinde silah, tehdit, baskı var. Senin milletvekiline söyleyecek bir şeyin yok mu? Vatandaşları silahla tehdit eden milletvekiline, 'PKK sizi tükürüğüyle boğar' diyen bir başkasına, 'PKK'lı teröristlerin cenazesine gitmeyen milletvekilini partiden atarım' diyen adamına bir şey söylemeyecek misin? Millet sana eşkıyalık yapasın diye mi oy verdi? Şemdinli'de patlayan bomba en çok Devlet Hastanesi'ne zarar verdi. İnsanların tedavi gördüğü hastaneyi bombayla havaya uçurdular. Ambulanslara saldıran bir zihniyeti söylüyorum. Yolda yanında 3 yaşındaki kızı hamile karısıyla seyahat ederken şehit edilen polisten söz ediyorum. Bir siyasi parti bunlara sırtını dönemiyor, bunları kınama cesaretini gösteremiyor. Kandil'le olan silah irtibatını üstünden atamıyor. Böyle bir partinin parlamento içinde bulunmasının ne hikmeti kaldı."

DHA