Koronavirüs algını sebebiyle mart ayı ortasında askıya alınan Bundesliga bugün yeniden başlıyor. Haftanın dikkat çeken maçında Borussia Dortmund ile Schalke 04 karşı karşıya gelecek. İşte haftanın programı

Bundesliga bugün oynanacak maçlarla başlayacak: Nihayet futbol!

Koronavirüs algını sebebiyle mart ayı ortasında askıya alınan Bundesliga bugün yeniden başlıyor. Salgının yayılma hızının yavaşlamasıyla Covid-19 önlemlerini gevşetmeye başlayan Alman hükümeti ve yerel yönetimleri, 10 gün önce 1. ve 2. futbol liglerinin yeniden başlayabileceğine karar verdi.

Almanya Kulüpler Birliği (DFL) tarafından hazırlanan ve eyaletlerin spor bakanları tarafından da kabul edilen ‘sağlık ve hijyen’ tasarının uygulanması kaydıyla 1. ve 2. futbol liglerindeki karşılamaların mayıs ayı ortasından itibaren seyircisiz oynanmasına izin çıktı. Bunun üzerine DFL, Bundesliga ve Bundesliga 2’nin başlama tarihini 16 Mayıs 2020 olarak belirledi.

Covid-19 önlemlerinden sonra Avrupa’da başlayacak ilk lig olması sebebiyle dünyada bütün sporseverlerin gözü bugün Bundesliga’nın üzerinde olacak. Futbol otoriteleri Almanya'daki uygulamanın Covid-19 salgını döneminde diğer ülkeler için de örnek teşkil edebileceği görüşünü dile getiriyor.

HAFTANIN MAÇI: RUHR DERBİSİ

bundesliga-bugun-oynanacak-maclarla-baslayacak-nihayet-futbol-732173-1.

İki aylık aradan sonra yeniden perdenin açılacağı Bundesliga’da 26. haftadaki karşılaşmalarla devam edilecek. Lider Bayern Münih’in 4 puan gerisinde 51 puanla ikinci sırada yer alan Borussia Dortmund, Signal Iduna Park Stadı’nda 37 puanla 6. sırada bulunan Schalke 04’ü konuk edecek. TSİ 16.30’da başlayacak Ruhr derbisinde sarı-siyahlılarda Emre Can ve Axel Witsel forma giyemeyecek. Bayern Münih ise 17 Mayıs Pazar günü TSİ 19.00’da deplasmanda Union Berlin ile karşılaşacak.

HAFTANIN PROGRAMI

>> 16 Mayıs Cumartesi: Borussia Dortmund-Schalke 04, RB-Leipzig-Freiburg, Hoffenheim-Hertha Berlin, Fortuna Düsseldorf-Paderborn, Augsburg-Wolfsburg, Eintracht Frankfurt-Borussia Mönchengladbach.

>> 17 Mayıs Pazar: Köln-Mainz 05, Union Berlin-Bayern Münih.

>> 18 Mayıs Pazartesi: Werder Bremen-Bayer Leverkusen.

YENİ KURAL

Öte yandan DFL dün aldığı kararla sezon sonuna kadar oynanacak karşılaşmalarda her takıma 3 yerine 5 oyuncu değişikliği yapma hakkı tanındı. Oyuncu değişikliği için teknik direktörlere, devre arası da dahil müsabaka sırasında toplam 3 fırsat verilecek.

12 SENE SONRA MAÇ KAÇIRACAK

bundesliga-bugun-oynanacak-maclarla-baslayacak-nihayet-futbol-732172-1.

Almanya Futbol Federasyonu’nun maçlara yönelik aldığı önlemler arasında seyircisiz oynama da yer alıyor. Bu karardan etkilenenler arasında Köln takımının maskotu keçi Hennes de yer alıyor. Hennes, 12 yıl aradan sonra ilk kez bir maç öncesi sahaya çıkamayacak.