DİSK'in öncülüğünde bir araya gelen çok sayıda siyasi parti, sivil topl

DİSK'in öncülüğünde bir araya gelen çok sayıda siyasi parti, sivil toplum örgütü, meslek kuruluşu ve sendika, İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırılarını protesto etmek üzere üç gün sürecek bir dizi etkinlik düzenliyor. DİSK Genel Sekreteri Musa Çam İstanbul Taksim Gezi Parkı'nda dün düzenlenen basın açıklamasında, "Dünyanın bütün barışçıları birleşin," mesajı verdi.

DİSK başta olmak üzere KESK, Türk -İş, ÖDP, TMMOB, İstanbul Barosu, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Eczacı Odası ve İHD İstanbul Şubesi üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütü ve meslek kuruluşu temsilcisi dün Taksim Gezi Parkı'nda bir araya gelerek İsrail'i protesto etti.

'İNSANLIK HİÇ SAYILIYOR'
Düzenlenen basın açıklamasında konuşan DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırılardan ötürü İsrail'i kınadıklarını belirterek, "İsrail hukuku, insani ve vicdain bütün değerleri hiçe sayarak Lübnan ve Filistin'de katliamlar yapıyor" diyerek barış yanlılarına Filistin ve Lübnan halklarıyla dayanışma çağrısında bulundu.

Açıklamanın ardından ressam Mehmet Güleryüz'ün savaşı ve Ortadoğu'yu anlatan çalışması altında oturma eylemi yapan grup akşam saatlerinde de Taksim Meyda-nı'nda bir araya gelerek meşaleler eşliğinde Galatasaray Postanesi'ne kadar yürüdü. Grup buradan Başbakan Erdoğan'a taleplerini içeren bir mektup gönderdi.

Bugün ve yarın da devam edecek eylemler kapsamında İsrail Konsolosluğu önünde basın açıklaması yapılacağı duyuruldu. Barış yanlıları ayrıca Dolmabahçe Sahi-li'nden de şişeler içerisinde denize mektup bırakarak barış güvercinleri uçuracak. DİSK Genel Sekreteri Çam, İsrail'deki barış gönüllülerini incitmemek adına eylemlerde İsrail bayrağı yakılmaması kararı aldıklarını belirtti. Birgün