Burhan Kuzu da 'domates' gündeminde: Mevsiminde yiyin

AKP Milletvekili Burhan Kuzu, domatesin kilogram fiyatının 10 liraya yükselmesiyle alakalı sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yorumda bulundu.

Dünya genelinde azalan sebze-meyve fiyatlarının Türkiye'de zirveye çıkmasıyla ilgili başlayan tartışmalara yönelik bir yorum da Anayasa Profesörü Burhan Kuzu'dan geldi. Prof. Kuzu konuya ilişkin, "İki gündür bir domates muhabbetidir gidiyor.Efendim domates fiyatları pahalıymış.Her şeyi mevsiminde yersek böyle bir durum yaşanmaz.Öyle ya" dedi.

burhan-kuzu-da-domates-gundeminde-mevsiminde-yiyin-282220-1.

Başka bir paylaşımında bir takipçisine yanıt veren Kuzu, kilogram fiyatı 10 liraya yükselen domates için "Tadı da olmaz" dedi. Kuzu'nun bu açıklamaları büyük tepkiye yol açarken, takipçileri tarafından Kuzu'nun halkla dalga geçtiği vurgulandı.

***

Ekonomi Bakanı: Domatese o kadar büyük bir itibar kazandırdık ki, kendini zam şampiyonu yaptı

Burhan Kuzu haricinde AKP'nin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de fiyatı 10 lirayoı geçen domatesle ilgili tepki çeken bir açıklama yaptı. Zeybekci, "Domates ile ilgili de 'engeli aşılamadı' diye domatese o kadar büyük bir itibar kazandırdık ki o da kendini zaten zam şampiyonu yaptı” ifadelerini kullandı. Şaka yaptığını söyleyen Zeybekci Rusya’nın domatesle ilgili yasağını kademeli bir şekilde kaldıracağını da ifade etti.