Burhan Kuzu: Gezi olayları bir FETÖ projesi

Fethullah Gülen cemaatiyle yıllarca ortaklık yapan ve her istediklerini veren AKP'nin İstanbul milletvekili Burhan Kuzu, Gezi direnişine ilişkin sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu ve Gezi direnişini karaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı ve AKP İstanbul milletvekili Burhan Kuzu, Twitter'da Gezi direnişini karalama çabasına girdi. AKP'nin cemaatle olan ortaklığını unutan Kuzu, yaptığı paylaşımda Gezi protestolarının 'FETÖ projesi' olduğunu iddia etti.

Kuzu paylaşımında, "Gezi olayları, 15 Temmuz Fetö davası ile anlaşıldı ki, bir Fetö projesi. Buna sahip çıkmak ve övmek terörü övmek denektir. Hatırlatmak istedim" ifadelerini kullandı.

Dün de Erdoğan, yaptığı bir konuşmada CHP ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na hitaben Gezi protestolarına da değinerek şunları söylemişti: "Şimdi yaptıkları çalışma bölücü terör örgütünün de arkasında durduğu örgütlerle iş birliği yapma gayretindeler. Daha dün Taksim'de yürüyüş yapıyorlar. CHP'li vekillerde onlarla beraber. Gezi'de ne oldu. Gezi'de ekipleriyle beraber bunlar da var. Ülkemizi bu çapulculara bırakmamak için bedeli ne olursa olsun mücadeleyi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız."