Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde belediyeye ait 24 dönümlük zeytinlik arazi, alışveriş merkezi yapımı için İbrahim Tatlıses’in firmasına verildi. CHP'li Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “İhaleye başka biri girdi de biz mi vermedik” dedi.

Burhaniye Belediyesi, zeytinlik araziyi AVM yapımı için Tatlıses’in şirketine verdi

Burhaniye’de bulunan yaklaşık 24 dönümlük arazı ihalesi alışveriş merkezi yapımı için İbrahim Tatlıses’in firmasına verildi.

TELE1’den Fırat Yeşilçınar’ın haberine göre İbrahim Tatlıses’in firması bölgede 100 adet işyeri, yeme-içme alanları, eğlence, oyun alanları, sosyal donatı alanları yapacak. Anlaşmaya göre yapılar, 23 yıl sonra belediye mülkiyetine geçecek.

Konuyla ilgili ulaşılan Burhaniye Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Ali Kemal Deveciler, “İhaleye başka biri girdi de biz mi vermedik” dedi.

“ZEYTİN AĞAÇLARI ÖLMEZ”

Deveciler, ihalenin 23 yıl sonra belediyeye kalacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“1985 yılında imara açıldı. Oradan sadece 175 ağaç sökülecek. Ağaçların bir kısmı ise orada kalacak zaten. Zeytin ağaçları ölmez çünkü. Kararı Resmi Gazete’de yayınladık. Tek firma girdi. 14 Aralık tarihli sayıya da bakılabilir. Başka biri girdi de biz mi vermedik ihaleyi. 150 milyonluk yatırım bu. 23 yıl sonra da belediyeye kalacak.”

Söz konusu projenin fotoğrafları Burhaniye Belediyesi’nin Instagram hesabından paylaşıldı.

burhaniye-belediyesi-zeytinlik-araziyi-avm-yapimi-icin-tatlises-in-sirketine-verdi-978257-1.