Geçen haftasonu Bursa'da Çapulfest vardı. Festival kapsamında Ataevler Mahalle Parkı da Bursa’nın Gezi Parkı’na dönüştürüldü

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Çapulfest’, bu yıl da Nilüfer Üç Fidan Parkı’nda gerçekleştirildi. Fesivale Gezi’de katledilen direnişçilerin aileleri, İnşaat İşçileri Sendikası, Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Efkan Bolaç, Sütaş işçileri, Emrah Serbes ve Barış İnce de katılım sağladı. Anadolu Müzik Topluluğu da konser verdi. Pek çok kurumun stant açtığı festivalde, kurulan atölyelerle üretime de yer verildi.

GEZİ PARKI AÇILDI

Gezi Parkı parkının açılışı ve bu değerin yaratılmasında belirleyici rol oynayan Nilüfer Halk Forumunun Bursa'da Gezi Parkı oluşturulmasındaki 8-10 ay süren çalışmaları da olumlu sonuçlandı. Festival kapsamında Ataevler Mahalle Parkı Bursa’nın Gezi Parkı’na dönüştürüldü. Gezi Direnişi aileleri ile birlikte Nilüfer belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in katılımıyla parkın tabelası çakıldı. Ali İsmail'in anne ve babası, Berkin'in babası, Ahmet Atakan'ın annesi açılışta birer konuşma yaptı.

Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz ‘Biz onları yaşatmak için buradayız’ diyerek hayatını kaybedenlerin düşlerini gerçekleştirmek için mücadele edeceklerini dile getirdi. Annesi Emel Korkmaz ise ‘Her birinizde bir Ali İsmail görüyorum’ dedi. Hatay’daki direnişte öldürülen Ahmet Atakan’ın annesi, ‘Benim oğlum hep alanlardaydı, haksızlığa karşı direndi’ dedi.

Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan ise “Biz çocuklarımızı kaybettik ama Emsal’in de dediği gibi onlar bedenen aramızdan ayrıldı. Siz hepiniz çocuklarımızsınız. Ben şunu görüyorum, sürekli Berkin’in mezarını ziyarete geliyorlar. Ondan güç alıyorlar.’ dedi. Elvan, konuşmasının devamında Gezi davalarını sahiplenme çağrısında bulundu.

HALK FORUMU'NDAN AÇIKLAMA

Bursa Nilüfer Halk Forumu, Gezi parkı ile ilgili, 'Asıl işimizin bundan sonra başlayacağının bilincinde olarak Bursa Halkı ile beraber Bursa Gezi Parkı’na sahip çıkacağımızı, projelendirme ve yapım aşamasında ve yapımdan sonra parkın korunması ve bakımında aktif rol oynayacağımızı kamuoyuna duyururuz' dedi.