Bursa’da bir çiftlikte başlayan ve Adalet Ormanı’na sıçrayan yangın kontrol altına alındı. Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, "15-20 dönümlük bir zeytinlik ve ay çiçeği tarlası bu orman yangınında zarar gördü" dedi.

Bursa’da çiftlikten ormana sıçrayan yangın kontrol altına alındı

Bursa’da bir çiftlikte başlayan ve Adalet Ormanı’na sıçrayan yangın kontrol altına alındı. Tarım arazilerinin de zarar gördüğü yangında 8 hektarlık bir alan küle döndü.

Bursa’nın Nilüfer ilçesi Kayapa ve Başköy Mahalleleri’ne yakın alanda bulunan bir çiftlikte çıkan yangın önce Adalet Ormanı’na sonra tarım arazilerine sıçradı.

İHA'nın aktardığına göre olay yerine kısa sürede ulaşan itfaiye ekipleri yangına 10 arasöz, 5 dozer ve 50 ‘ye yakın personele müdahale etti. Çiftlikte 20 küçükbaşın öldüğü yangında, 20 dönümlük zeytin ve ayçiçeği bulunan tarım arazileri de zarar gördü.

bursa-da-yangin-ormanlik-alandan-tarim-arazisine-sicradi-763704-1.

"YANGIN 8 HEKTARLIK BİR ALANA YAYILDI"

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, yangının bildirilmesinden 12-13 dakika sonra müdahaleye başladıklarını bildirdi.

Alevlere 10 arazöz, 5 dozer ve 50 orman yangın söndürme işçisiyle müdahale ettiklerini anlatan Akın, şunları söyledi:

"Yangın, bölgedeki aşırı rüzgarın etkisiyle yaklaşık 8 hektarlık bir alana yayıldı. Bunun bir kısmında da ziraat arazileri zarar gördü ancak arkadaşlarımızın özverili çalışmalarıyla şu anda yangını kontrol altına aldık. Orman arazözlerimiz ve Büyükşehir Belediyemizin itfaiyeleriyle koordineli olarak bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. İnşallah akşama doğru buradaki soğutma çalışmalarını tamamlamış olacağız."

Akın, ilk tespitlerine göre yangının, yanan bölgenin güney kısmında bulunan bir ağılın yakınında çıktığını dile getirdi.

Konuyla ilgili araştırmanın jandarma tarafından yapılacağını aktaran Akın, “15-20 dönümlük bir zeytinlik ve ay çiçeği tarlası bu orman yangınında zarar gördü. Yangının çok büyük bir kısmı devlet ormanında. Bu yangını bu rüzgarda, bu fırtınada, hava aracının yokluğunda bu kadar alanda daha büyük bir alana yayılmadan tuttuğumuza şükrediyoruz" diye konuştu.