ÖDP Bursa İl Örgütü geçtiğimiz hafta sonu Genel Başkan Ufuk Uras'ın katılımıyla bir dizi etkinlik düzenledi...

Bursa'nın Gürsu ilçesinde, Genel Başkan Ufuk Uras'ın katılımıyla ilçe örgütünü açan ÖDP, yükselen ırkçılığı da protesto etti. ÖDP Bursa İl Örgütü'nün organize ettiği, Ruhi Su Dostlar Korosu, Gökhan Birben ve Zar-danadam'ın katılımıyla Bursa Kültür Park'ta binlerce insanın katılımıyla bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de katıldı.

Etkinlikte ilk olarak Ruhi Su Dosüar Korosu sahne aldı. Anadolu'nun renklerini seslendiren Dostlar Korosu son olarak Ermeni bir müzisyenin yaptığı Arapça ezgiyi seslendirdi.

Dosüar Korosu'nun ardından söz alan Genel Başkan Ufuk Uras, "Yükselen ırkçı milliyetçi dalgaya karşı eşitlikçi özgürlükçü bir sol seçenek yaratmak ÖDP'nin en önemli görevidir. Bize 'kırk katır mı kırk satır mı' diye dayatmaya çalışanlara karşı katırınız da satırınız da sizin olsun diyebilmeliyiz" dedi. Uras, CHP ve AKP'yi eleştirerek "AKP ne öğrendiyse CHP'nin DSP'nin kod adı Derviş olan programından öğrendi, bu partilerin hepsi IMF politikalarını en iyi şekilde uygulamak için yarışıyor, ancak biz biliyoruz ki ülkeyi borç batağına sokan IMF politikalarının halka hiçbir yararı yoktur" dedi.

Horonlarla sahne alan Gökhan Birben'den sonra, Zardanadam konser verdi. Yaptıkları müzikle piyasa dışında tutum alan Zardanadam grubu, "1999 seçimlerinde kravatlı parti başkanları çıkıp enflasyondan bahsederken Ufuk Hoca çıkıp 'biz aşkın ve kelebeklerin partisiyiz' diyerek bizim oyumuzu kazandı" dediler. Ertesi sabah Bursa basınıyla kahvaltı eden Ufuk Uras basının sorularını yanıtladı.

CİHAT DEMIRTAŞ