SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer ve BirGün yazarı Güven Gürkan Öztan’ın katılımıyla gerçekleşen Bursa’daki Sol Buluşma’da, 12 Eylül’ün ürünü olan AKP iktidarının gönderilme zamanının geldiği vurgulanarak, “Eşit, laik, kamucu, tam bağımsız, demokratik üretenlerin yönettiği, emek egemen bir ülke kuracağız” denildi.

Bursa’da Sol Buluşma: Üretenlerin yönettiği bir ülke kuracağız

Bursa’da SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer ve BirGün yazarı, akademisyen Güven Gürkan Öztan’ın katılımıyla Sol Buluşma gerçekleştirildi.

100’ü aşkın kişinin katıldığı etkinlikte, Devrimci Yol’un önde gelen isimlerinden Nasuh Mitap, ölümünün 7’nci ölüm yılı dolayısıyla anıldı.

Ardından açılış konuşmasını yapan SOL Parti Bursa İl Başkanı Uğur Kurt, “Memleketin her köşesinde SOL un örgütlenmesi için sorumluluk alıyoruz” dedi. Daha sonra konukların konuşmalarına geçildi.

Güven Gürkan Öztan, kapitalizmin tüm vahşiliğinin açığa çıktığını, yoksulluk, iklim, gıda kriziyle tüm kitleler tarafından rejimin meşruiyetinin kalmadığının fark edildiğini, dünyada da değişimin kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

Bugün tek adam rejiminin çöküş sürecinin hızlandığı, mafyasından işkencecisine her yerden pisliklerin ortaya saçıldığını ve TÜSİAD, TOBB gibi sermaye çevrelerinin iktidardan desteğini çektiği belirten Öztan, SOL’un müdahalesinin, sol bir ülke kurulması için önemli olduğunu vurguladı.

“ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLER, REFERANDUM ÖZELLİĞİNDE”

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer ise konuşmasına Nasuh Mitap başta olmak üzere tüm devrimcileri anarak başladı.

“Bizler onların miraslarına sahip çıkıyoruz, ancak mirasyedi de değiliz. Bugün örgütleyeceğimiz mücadelenin yarınların kurucusu olarak büyüteni olacağız” diyen Başer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“AKP 12 Eylül’ün çocuğu ve sürdürücüsüdür. Şimdi onları gönderme zamanı. Önümüzdeki seçimler bu açıdan bir referandum özelliğindedir. Bizler nasılsa gidecekler rehavetine kapılmadan, örgütleyeceğimiz halk muhalefeti ile tek adam rejimini yolculayacağız. Devrimci demokratik bir Cumhuriyeti bugünden her yerde örgütleyeceğimiz hayatın içinden yeşerterek kuracağız. Bizim hayallerimiz güçlendirilmiş parlamenter sisteme hapsolmaz. Bu nedenle eşit, laik, kamucu, tam bağımsız, demokratik üretenlerin yönettiği, emek egemen bir ülke kuracağız. Ve bu ancak SOL’la mümkün.”

Konuşmaların sonrasında SOL Parti’nin yeni üyelerine rozet takıldı.

bursa-da-sol-bulusma-uretenlerin-yonettigi-bir-ulke-kuracagiz-941723-1.