Bursa'daki Gemlik Gübre fabrikasında, amonyak tankına bakım için giren 4 işçi, maruz kaldıkları gaz nedeniyle zehirlendi. Hastaneye kaldırılan işçilerden Muhammet Yün, yaşamını yitirdi.

Bursa'daki Gemlik Gübre'de zehirlenen 4 işçiden 1'i hayatını kaybetti

Bursa'nın Gemlik ilçesindeki fabrikada kimyasal maddeden etkilenen 4 işçiden biri hayatını kaybetti.

Gemlik Gübre A.Ş’den yapılan açıklamada amonyak ve gübre tesislerinde meydana gelen zehirlenmede operatör Muhammet Neyaman’ın hayatını kaybettiği, usta operatör Özcan Sait, sorumlu teknisyen Zafer Yıldırım ile usta yardımcısı Halil İbrahim Aytaç’ın hastanedeki tedavilerinin devam ettiği bildirildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Teknik ekiplerimiz olaya derhal müdahale etmiş ve arkadaşlarımız Gemlik Devlet Hastanesine nakledilmişlerdir. Maalesef çalışanımız Muhammet Neyaman'ı tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olduğumuzu öğrenmiş bulunmaktayız.

Diğer arkadaşlarımız Zafer Yıldırım ,Özcan Sait ve Halil İbrahim Aytaç’ın ise sağlık durumları iyi olup tedavileri devam etmektedir. Tüm Gemlik Gübre ekibi olarak hepimizi yasa boğan bu üzücü iş kazasında, hayatını kaybeden çalışma arkadaşımız Muhammet Neyaman’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz."

(DHA-İHA)