Bursa'nın Nilüfer ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında 10 hektar alan zarar gördü. Yapılan kamera incelemeleri sonucunda gözaltına alınan V.O. isimli şahıs, "Uyuşturucuyu yaktığım apart bir anda alev aldı. Panikle aparatı elimden atıp, olay yerinden kaçtım" dedi.

Bursa'daki orman yangınında 10 hektar alan zarar gördü: 1 gözaltı

Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevlere söndürülmesi için karadan ve havadan yapılan müdahaleler sonucunda yaklaşık 4 saat süren bir çalışmayla yangın kontrol altına alındı.

Merkez Nilüfer ilçesine bağlı Demirci Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda, saat 14.00 sıralarında, belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Hava sıcaklığı ve rüzgar nedeniyle kısa sürede büyüyen yangının ihbar edilmesiyle bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, saat yangının yaşandığı bölgeye geldi. Bölgede incelemelerde bulunan Canbolat, Orman Bölge Müdürlüğü’nün yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi ile AFAD’ın yangına müdahale ettiğini söyledi.

Yangını V.O. adlı bir kişinin çıkardığı öğrenilirken, konuya ilişkin açıklama yapan Vali Canbolat, ''Yangını inşallah kısa bir zaman sonra kontrol altına alabileceğimizi düşünüyoruz. Yangın bir kişi tarafından çıkarıldı. Bu kişiyi de emniyet güçlerimiz aldı. Kişi uyuşturucu bağımlısı olan bir şahıs, fakat kendisiyle ilgili herhangi bir terör bağlantısı tespit edilemedi. Şu anda emniyette gözetim altında'' dedi.

DHA'nın aktardığı habere göre, yangının hemen ardından İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yangının çıktığı bölgeye yakın güvenlik kameralarını inceledi. Yangının çıkış noktasında bir ticari aracın bulunduğunu tespit eden ekipler, aracı bulmak için çalışma başlattı. Ticari araç merkez Nilüfer ilçesi Küçük Sanayi mevkiinde yol üzerinde kısa sürede yakalanırken, içerisindeki şüpheli V.O. da yangını çıkardığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Emniyet müdürlüğüne götürülen V.O.'nun, buradaki ifadesinde "Uyuşturucu içmek için ormanlık alana girdim. Uyuşturucuyu yaktığım apart bir anda alev aldı. Panikle aparatı elimden atıp, olay yerinden kaçtım" dediği öğrenildi.

bursa-daki-orman-yangininda-10-hektar-alan-zarar-gordu-1-gozalti-769872-1.

10 HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, saat 14.00 sıralarında başlayan orman yangını, 3,5 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alınırken, yaklaşık 10 hektarlık alan zarar gördü.

Yangından etkilenen ormanlık alan havadan görüntülenirken, ekiplerin bölgede soğutma çalışmaları da devam ediyor.