Bursa’da Valiliğin 2 Haziran’a kadar aldığı etkinlik yasağına ilişkin açıklama yapan Bursa SOL Parti, yasağın kabul edilmeyeceğini vurgulayarak, “AKP iktidarının kolluk kuvvetlerini de arkasına alarak uyguladığı baskı ve sindirme politikalarına karşı durmaya devam edeceğiz” dedi. Açıklamada, yasakların yaklaşan seçimlerle ilgili olduğu belirtildi.

Bursa SOL Parti’den ‘eylem yasağı’na tepki: Kabul etmiyoruz

SOL Parti Bursa İl Örgütü, kentte Valiliğin 2 Haziran’a kadar aldığı eylem ve etkinlik yasağına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada söz konusu yasağın kabul edilmeyeceği vurgulanarak, “Bu yasaklar haklarımızı gasp etme amaçlıdır, keyfidir ve yasa dışıdır” denildi.

“AKP iktidarının emekten, bağımsızlıktan ve laiklikten yana ilerici, devrimci güçleri sindirme politikaları şaşırtıcı değildir” değerlendirmesinin yapıldığı açıklamada, yasakların iktidarın kendi eliyle yarattığı yoksulluğa karşı halkın biriken öfkesini bastırmaya yönelik olduğu kaydedildi.

Bursa SOL Parti’nin açıklaması şöyle devam etti:

“AKP’NİN BEKASI İÇİNDİR”

“Bu yasaklar, sömürülen emekçilerin, sokaklarda katledilen kadınların, üniversitelerinde laik, bilimsel ve parasız eğitim için direnen gençlerin, doğanın talan edilmesine karşı mücadele eden köylülerin seslerini bastırmaya yöneliktir.

Bu yasaklar, bir avuç sermayedarın ve bunlarla çıkar ortaklığı kurmuş olan AKP'nin bekası içindir.

Bizler, AKP iktidarının kolluk kuvvetlerini de arkasına alarak uyguladığı baskı ve sindirme politikalarına karşı durmaya devam edeceğiz.

Bursa'da ve ülkenin dört bir yanındaki festival, konser, tiyatro, piknik yasaklarında, Gezi'de arkadaşlarımıza ve Kaftancıoğlu'na verilen iktidar yanlısı kararlarda görülmektedir ki iktidar, seçimler yaklaşırken baskı politikalarını arttırmakta, seçimleri bu yolla kazanmayı ummaktadır.

Bursa valiliği ve AKP bilmelidir ki; iktidarınız tarafından yoksullaştırılan halkımızın çıkarları için, emekten, doğadan, bilimden, özgürlükten ve laiklikten yana devrimci, demokratik bir cumhuriyet inşası için toplumun katmanlarıyla buluşmaya devam edeceğiz. Tüm bu engellemeler ve yasaklarınızın halkımızın belleğinde bıraktığı iz ne yılgınlıktır ne de korkudur.

Halkımızın bilincine şimdiden kazınan, 2022 Türkiye'sinde konserlerden, pikniklerden bile korkan, gerici, yobaz, sanata ve neşeye düşman bir iktidar görüntüsüdür.”