Bursa'da yağmura rağmen biraraya gelen kadınlar, Kent Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada kadın cinayetleri, İstanbul Sözleşmesi ve savaş karşıtlığı öne çıkarıldı.

Bursalı kadınlar: Eşitlik istiyoruz

OSMAN ÇAKLI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Bursa'da coşkuyla alanları doldurdu. Saat 18.00'de Şehreküstü Meydanı'nda buluşan kadınlar, Kent Meydanı'na yürüyüş gerçekleştirdi. "Trans cinayetleri politiktir", "kadın yaşam özgürlük" sloganları atan kadınlar bir de basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yağmura rağmen katılımın oldukça yoğun olduğu Bursa'da alana girmek isteyen ya da alanda olan erkekler, yürüyüş komitesi tarafından kortejden çıkarıldı.

Yürüyüş esnasında sık sık İstanbul Valiliği tarafından yasaklanan "Feminist Gece Yürüyüşü" için polislere "barikatı aç" diye seslenildi. Saat 19.30'da Kent Meydanı'nda yapılan açıklamada özetle; "Cinsiyet eşitliği sağlanınca, eşit işe eşit ücret kazanınca, toplumsal cinsiyet algısı değişince, ekolojik-eşitlikçi bir dünya yaratınca yeryüzü aşkın yüzü olacak. 8 Mart eşitlik, özgürlük, adalet ve barış mücadelesidir!" denildi. Açıklamada ayrıca, laiklik mücadelesi, Rusya'nın Ukrayna işgali nedeniyle kadın mağduriyeti, yargı paketiyle kadınların uğradığı hak gaspına değinildi.