Bütçe yetmedi kentte kaldılar
Şile’de yüzenler Rip akıntısına karşı uyarıldı. (Fotoğraf: İHA)

Haber Merkezi

Bayram tatilini İstanbul’da geçirenler Eminönü’ne akın etti. Bayramın ilk günü çarşı ve sahilde yoğunluk yaşandı. Ulaşım araçlarının da ücretsiz olması nedeniyle tramvayların da kalabalık olduğu görüldü. Eminönü’ne gelenlerin birçoğu alışveriş yaparken, birçoğu da balık ekmek yiyip, boğaz turu yaptı. Öte yandan sıcak havayı fırsat bilenler ise Şile plajının yolunu tuttu. Bayram tatili öncesinde hazırlıkların tamamlandığı Şile plajlarını 9 günlük tatilde yaklaşık 1,5 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Ancak uzmanlar özellikle Karadeniz sahillerinde görülen, profesyonel yüzücülerin bile karşı koyamayacağı güçteki ‘rip akıntısı’na karşı uyardı.

Cankurtaran Eğitmeni Furkan Mert, Ayazma Plajı Cankurtaran Şefi Furkan Mert, rip akıntısına karşı yüzmekle kıyıya varmanın imkansız olduğunu dile getirdi. Mert, şöyle konuştu: “Kişi, yüzdüğü zaman kıyıya varamadığını fark ederse, çeken akıntı bölgesinde olduğunu çok net şekilde anlayabilir. Vatandaşlara tavsiyem denizde sırtüstü yatıp, kendilerini bırakmaları ya da çeken akıntı bölgesinin sağına veya soluna doğru yüzmeleri. Akıntı bölgesinden ancak bu şekilde çıkış yapabilirler. Kıyıya yüzerek denizden çıkmak imkânsız."

Cankurtaran Belkıs Pehlivan ise geçen sene Şile’de 3 bin 800 boğulma vakası olduğunu ve 5 kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti.