İkinci Ergenekon davasında savunma yapan tutuklu sanık eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, Abdullah Öcalan’ı öldürmek göreviyle İsrail’e gittiğini, bu örtülü operasyona ilişkin görevi eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’dan aldığını söyledi.

İkinci Ergenekon davasında savunma yapan tutuklu sanık eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin,  Abdullah Öcalan’ı öldürmek göreviyle İsrail’e gittiğini, bu örtülü operasyona ilişkin görevi eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’dan aldığını söyledi.
İkinci Ergenekon davasının dün ve önceki gün görülen duruşmalarında savcı ve hakimlerin sorularına yanıt veren İbrahim Şahin, Özel Harekat Daire Başkanıyken Mehmet Ağar’dan aldığı gizli görevi şöyle anlattı:
Savcı Pekgüzel'in ''Levent Göktaş'ı tanıyor musunuz? Birlikte İsrail yolculuğunuz olmuş'' sözlerine Şahin, Göktaş ile dava nedeniyle duruşmada tanıştığını, 2-3 defa görevli olarak İsrail'e gittiğini ancak Göktaş ile gitmediğini söyledi. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in ''Devlet sırrı değilse göreviniz neydi?'' sorusuna İbrahim Şahin, ''Abdullah Öcalan'ı öldürmek'' yanıtını verdi.
SİLAHLARI GENEL MÜDÜRLÜK DAĞITTI
Özel Harekat Daire Başkanvekilliği görevindeyken bir günlüğüne İsrail'e gittiğini ifade eden Şahin, ''Abdullah Öcalan ile ilgili bilgi istendi. Mehmet Ağar çok iyi biliyordur. Öcalan'ın kaldığı yerlerle ilgili bilgi iletildi. Mehmet Ağar ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı görüştü. Korkut Eken ve beni toplantıya almadılar'' dedi. Pekgüzel'in ''Ne konuşuldu? Silah mı alındı?'' sorusuna Şahin, ''Bilmiyorum. Ağar bunlarla ilgili yargılanıyor zaten'' yanıtını verdi.
''Silahlar nerede? Özel harekat timlerine mi dağıtıldı?'' sorusunu ise Şahin, ''Bilemiyorum. Uzi, tüfek, mermiler var. Bizim dışımızda olan şeyler. Onlar Emniyet Genel Müdürlüğüne teslim ediliyor. Onlar da bize teslim ediyor'' diye yanıtladı.
ÖZEL HAREKÂT ASALA’YA KARŞI KURULDU
Üye hakim Hasan Hüseyin Özese'nin sorularına yanıt veren Şahin, "Özel Harekat Dairesi nasıl kuruldu? Resmi bir kuruluş mu? Emri kim verdi?" sorularına, "Özel Harekat Dairesi'ni 1982 yılında ben kurdum. İlk kurucuları arasındayım. 1982 Ocak ayında Ekmekçiyan ve arkadaşları Ankara Esenboğa Havalimanı'nı bastılar. O eylemde şehitler ve yaralılar vardı. O tarihten bir ay sonra polis özel timlerinin kurulması için karar alındı. Ben de müracaat ettim. Polis özel timi, ASALA'nın Türkiye'deki eylemlerine karşı kurulmuştur. İstanbul Tuzla'da kurs gördük. Hocalarımız arasında Korkut Eken ve Kaşif Kozinoğlu da vardı" diye yanıt verdi.
AĞAR’DAN BUSH’UN KORUNMASI GÖREVİ
Mehmet Ağar ile tanışıklığının nasıl başladığını soran hakim Özese'ye, Şahin, "İstanbul'a tayin olunca tanıdım. 90'lı yılların başıydı. Amerika Başkanı George Bush Türkiye'ye gelmişti. Bush'un korunması görevini bana verdiler. Mehmet Ağar İstanbul Emniyet Müdürü'ydü o sıralar. Ben Ankara'dan görevlendirilmiştim. Sonra geri dönmedim, İstanbul'da kaldım. Mehmet Ağar ile aramızda ast üst ilişkisi vardı" cevabını verdi.
AĞAR: TOPAL CİNAYETİNİ BİZE BIRAKIN
Ömer Lütfi Topal cinayetiyle ilgili bildikleri sorulan Şahin, "Bu cinayetle ilgili İstanbul'da ifadeleri alınan bazı özel harekat polisleri vardı. Bana Ankara'ya götürmem için teslim edildiler. Teslim edilirken verilen belgede, Ömer Lütfi Topal cinayetiyle irtibatlarına rastlanmamıştır' yazıyordu. Ankara'da da ifadeleri alındıktan sonra Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar bize ‘bırakın' dedi. Biz de bıraktık" diye konuştu.