Büyük Altay geri döndü

Berkay SAĞOL

Süper Lig’e yükselen son takım olmak için, TFF 1. Lig Play-Off finalinde Altay ve Altınordu kozlarını paylaştı. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan maçı Altay 1-0’lık skorla kazandı ve Süper Lig biletini alan son takım oldu. 38 yıl sonra Altay’a geri dönen kulübün efsanesi teknik direktör Mustafa Denizli, tüm futbol hayatını borçlu olduğu Altay’ı 18 yıldır hasret olduğu Süper Lig’e geri döndürdü. Süper Lig’de 2021-2022 sezonunda İzmir’i Altay ve Göztepe birlikte temsil edecek.

Altay taraftar gruplarından olan Kızılkabus’un Sözcüsü Fedai Mengüç, “18 yıl sonra tekrardan ait olduğumuz yere dönmek paha biçilemez bir duygu, en son küme düştüğümüzde ben askerdim o zaman gözyaşlarımızı asker arkadaşlarımız siliyordu. Bugün ise sevinçten ağlıyoruz ve sevinç gözyaşlarımızı çocuklarımız siliyor. Tarifi imkânsız bir mutluluk, çok badireler atlattık, 3’üncü Lig’e düştüğümüzde amatörün kapısından döndük. Sentetik sahalar, portatif tribünlerden geçtik, bir sırat köprüsü gibi, bütün acıları bu 18 yıl içinde fazlasıyla yaşadık” dedi.

Dibi gördüklerini, yaşadıklarını ve bu sefer daha temkinli olduklarını dile getiren Mengüç, şunları söyledi: “Şimdi geri dönüp baktığımızda sanki bir hayal gibiymiş gibi geliyor her şey. Artık daha ayağı yere basan, daha kurumsal, daha başarılı yönetim anlayışıyla ait olduğumuz yerde uzun süre kalmak başarı olacaktır. Biz 2003 yılında küme düştüğümüzde AKP iktidara yeni gelmişti. Hem Altay taraftarı için hem de ülke için 18 yıl kaos gibi geçti. Şimdi biz tekrar şampiyon olduk ve çıktık. İnanıyorum ki bu düzen değişecek ve ülkemizde en kıza zamanda ait olduğu yönetime kavuşacak. Hiçbir şey tesadüf değildir. 18 yıllık süreçte çok badireler atlatan camiamız, yıllardan sonra, yollardan sonra tekrar bu mutluluğu yaşıyor. Büyük Altay ait olduğu yerde.”

BUCASPOR DA YÜKSELDİ

Misli.com 3’üncü Lig 1’inci Grup'ta şampiyonluğu 1 puanla Diyarbekirspor'a kaptırdıktan sonra yoluna Play-Off'ta devam eden Bucaspor 1928, Play-Off finalinde İskenderun FK ile karşılaştı. Penaltı atışlarına geçilen karşılaşmada rakibine toplamda 5-4 üstünlük sağlayan Bucaspor 1928, Misli.com 2’nci Lig’e yükseldi.