Hrant Dink ve Aydın Engin'in de araları

Hrant Dink ve Aydın Engin'in de aralarında bulunduğu sanıkların, "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçundan yargılanmasına İstanbul'da devam edildi. Duruşma sonrasında Kemal Kerinçsiz ve grubu yine olay çıkardı.

Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar Hrant Dink, Arat Dink, Serkis Seropyan ve Aydın Engin katılmazken, sanık avukatlarının yanı sıra Kemal Kerinçsiz'in de aralarında bulunduğu bir grup avukat duruşmayı izledi. Hakim, Hrant Dink'in "Türklüğü aşağılamak" suçundan ceza aldığını, ancak Yargıtay tarafından bozulan dava dosyasının henüz bu dava dosyasına konulmadığını bildirdi. Sanık avukatlarından Erdal Doğan, "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçunun oluşmadığı gerekçesiyle davanın bu aşamada sona erdirilerek reddedilmesi gerektiğini söyledi.

KERİNÇSİZ BİLİRKİŞİ İSTEDİ
Müşteki avukatları, müşteki Erkan Akkaz'ın suçtan doğrudan zarar gördüğü gerekçesiyle müdahil olma talebinde bulundu.

Avukat Kemal Kerinçsiz de, Hrant Dink'in yazılarında hakim ve savcıları "ırkçılık yapmak", "karar verirken ideolojik davranmak" ve "ilkokul düzeyindeki bir çocuk düzeyine sahip olmamak'la suçladığını öne sürerek, bu unsurların suç teşkil edip etmediğine ilişkin görüş alınması amacıyla bilirkişi incelemesi yapılmasını talep etti. Ancak duruşma Hakimi, Cumhuriyet Savcısı'nın da görüşü doğrultusunda, müşteki avukatlarının taleplerini reddetti. Hrant Dink'in Yargıtay'dan dönen dava dosyasının bu dava dosyasına konulmasının beklenmesini de kararlaştıran hâkim, duruşmayı erteledi.

YİNE EYLEM YAPTILAR
Sanık avukatlarının, aynı zamanda müşteki konumunda da bulunan Kemal Kerinçsiz'in duruşmalara avukat cübbesiyle giremeyeceğini öne sürmesi üzerine, duruşma salonunda taraf avukatları arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.

Kerinçsiz ve avukatlar grubuyla gelenler daha sonra adliye binası karşısında, "Hrant Dink, Taşnak, Hınçak, Asala ve devşirmeler seninle gurur duyuyor. Büyük Türk Milleti" yazılı pankart açtı.