Büyük Menderes İnisiyatifi Bileşenleri, artan doğa kirliliği ve kuraklığa karşı Uşak’ta bir buluşma gerçekleştirdi.

Büyük Menderes İnisiyatifi: Eyleme geçme zamanındayız

Uğur KURNAZ

Büyük Menderes İnisiyatifi Bileşenleri, artan doğa kirliliği ve kuraklığa karşı Uşak’ın Ulubey ilçesinde bir buluşma düzenlendi. Bölgede inceleme yapılmasının ardından Ulubey Orta Çarşı Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan ÇEDAY Başkanı Aslan Civan, “Bu topraklar on binlerce yıllık insanlık tarihinde insanlara yaşam kaynağı olmuş ve aynı topraklar üzerinde geçmişi binlerce yıllara dayanan çeşitli medeniyetler kurulmuş, medeniyetler yok olmuş. Bu medeniyetler birer birer yok olurken atalarından emanet aldıkları toprağa ve suya karşı saygılı olmuşlar özellikle Suyu kutsamışlardır. İnsanlık tarihinin hemen her döneminde su, arınma, verimlilik, yeniden doğuş̧, ölümsüzlük, safiyet ve varoluşun kaynağı gibi özelliklerinden dolayı dünya topluluklarının kültür ve inanışlarında yer almıştır” diye konuştu.

Civan sözlerine söyle devam etti:

“Tüm bu olup bitenler gözümüzün önünde ceryan ederken, sanki halk olarak böylesi tercihi biz yapmışız gibi bu suça ortak edilmek isteniyoruz. Yaşamımız, geleceğimiz avuçlarımızın içinden kayıp giderken yüreğimiz suçluluk duygusuna kapılıyor buruk. Belli ki bundan kaynaklanıyor sessizliğimiz, umursamazlığımız, görmezliğimiz. Ama yok öyle yağma! Bizi bu suça ortak edemiyeceksiniz. Biz seçmedik böylesine kirli, böylesine kokuşmuş bir düzeni, bize dayatılanı bizim tercihimiz gibi sundunuz her zaman. Artık sözün bittiği yerde eyleme geçmenin zamanındayız. Sözümüz Vicdanı kör, gözünü kar ve para hırsı bürümüş egoist, Emperyalizmin Uşağı, işbirlikçi sermaye’ye ve onlara doğayı bir meta, bir mal gibi kullanmaya yol verenlere, yasaları ve yetkilerini uygulamayan, tercihini içinden kopup geldiği halkından yana değil, kişisel çıkar gözeterek işbirlikçi, Emperyalizm uşağı sermayeden yana kullanan memur bürokratlara değil artık”

Civan şunları kaydetti: “Sözümüz dişiyle tırnağıyla çalışıp didinen bu hayatı var eden kafa ve kol emekçilerine. İşçiler, Emekçiler, Köylüler, Öğretmenler, Öğrenciler, Esnaflar, Emekliler, bu Topraklar, bu Su, bu Hava, bu Ülke hepimizin, insanlığın ortak değerleri. Ekilecek toprak, İçilecek su, solunacak hava kalmadığında konuşacağımız da hiç bir şey kalmayacak! Kaldırın başınızı dik tutun. Bu işin ne sorumlusuyuz ne suçlusuyuz. Hayatta en meşru, en haklı, yaşamanın, yaşatmanın, yaşam kaynaklarına sahip çıkmanın sevincini mutluluğunu birlikte yaşayalım.”

buyuk-menderes-inisiyatifi-eyleme-gecme-zamanindayiz-905190-1.

buyuk-menderes-inisiyatifi-eyleme-gecme-zamanindayiz-905191-1.

buyuk-menderes-inisiyatifi-eyleme-gecme-zamanindayiz-905192-1.