‘Büyüyen ekonomi değil AKP’nin şirketleri’

HABER MERKEZİ

Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube üyesi Çiğli Yeşil Alan biriminde çalışan işçiler, vergi adaletsizliğine karşı basın açıklaması yaparak, soyguna, talana, adaletsiz vergi sistemine karşı mücadele çağrısı yaptı. “Çok kazanandan çok vergi, az kazanandan az vergi, vergide adalet istiyoruz” pankartı açan işçiler adına basın açıklamasını işçi Murat Tekin okudu.


İktidar ve yandaş sermaye şirketleri zenginleşirken işçiler ve emekçilerin yoksullaştığını söyleyen Tekin, “TÜİK, Türkiye ekonomisinin geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 21,7 büyüdüğünü açıkladı. Büyüyen AKP iktidarının yandaş ve enbesil şirketlerinin yanı sıra diğer sermaye patronlarının kasalarıdır. Şirketlerin kararlılık oranı bir yılda yüzde 585 artış gerçekleştirirken yüzde 21,7 büyüyen ekonomiden çalışanların aldığı pay yüzde 4,1 azaldı” dedi.

Elektrik, doğal gaz ve su olmak üzere diğer temel tüketim ihtiyaçlarına gelen zamlara, hayat pahalılığına karşı alanlarda mücadeleyi büyütme çağrısı yapan Tekin, “Vergide adalet istiyoruz, artan oranlı vergi sistemine hayır diyoruz. İşçilerden, emekçilerden değil sürekli kasaları şişen yandaş şirketler ve diğer sermaye patronlarından vergi alınsın. Soyguna, talana, adaletsiz vergi sistemine karşı alanlara. Zamlar, enflasyon vergi kesintileri ile eriyen ücretlerimizi durdurmak ve insanca yaşayacak bir düzen için mücadele edelim” dedi.