Sosyal medyada yer alan ByLock listesini paylaşan YARSAV Kurucu Başkanı Eminağaoğlu hakim karşısına çıktı

'ByLock listesi' paylaşımı davalık etti

BirGün / Ankara

Eski Hakim Ömer Faruk Eminağaoğlu, sosyal medyada dolaşan ve AKP’li bazı bakan ve milletvekillerinin isimlerinin yer aldığı 60 kişilik ByLock listesini “ Yargıtay: ByLock FETÖ için yeterli kanıttır” ibaresiyle kendisine ait twitter hesabında paylaştı.

Burhan Kuzu, Hayati Yazıcı, Salih Kapusuz, Cemil Çiçek, Lütfü Elvan Mustafa Şentop’un da aralarında bulunduğu 17 AKP’li, Eminağaoğlu hakkında “iftira” attığı gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu. “ByLock listesi”ni kişisel sosyal medya hesabından paylaşan eski Hakim Ömer Faruk Eminağaoğlu, Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Davada, savcılığın, Bekir Bozdağ, Veysel Eroğlu, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin, Burhan Kuzu’nun da aralarında bulunduğu 17 AKP’li yöneticinin ByLock sorgusunu yaptığı, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’nun da “ByLock listesinden sorgulamada kayıt bulunamamıştır” yanıtı gönderdiği ortaya çıktı.

"BYLOCK KARARINDAN DOLAYI PAYLAŞTIM"

Eminağaoğlu ifadesinde, “Bu paylaşımlar 6 ay öncesinden beri internet ortamında değişik kişilerce farklı sitelerde paylaşıp tekzip, erişimin engellenmesi ve soruşturma konusu edilmediği için bilginin doğruluğu konusunda tereddüte düşmedim” dedi. Eminağaoğlu, Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun ByLock kararının bu paylaşımı yapmasına vesile olduğunu belirterek beraat talep etti.

BYLOCK SORUŞTURMASI İNCELENECEK

Hakim, Zafer Çağlayan’ın davaya katılma talebini reddederken, “17 AKP’li siyasetçinin ByLock kullandıkları iddiası ile herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığının sorulmasını” istedi. Dava 30 Mayıs’a ertelendi.