Kısa bir süre önce caddelere TEKNOFEST, Ayasofya Camii ve Abdülhamid Han gibi isimler veren İBB Meclisi’nin AKP’li ve MHP’li üyeleri, Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren eski CHP Milletvekili Salih Gün’ün adının bir caddeye verilmesine engel oldu.

Caddeye Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren CHP’linin adını vermediler!

İsmail ARI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin Ocak ayı oturumu Saraçhane'de gerçekleştirildi. Ataşehir İlçesindeki bir caddeye verilmek istenen isim tartışmalara neden oldu.

CHP’li Ataşehir Belediye Başkanlığı, Barbaros, Atatürk ve Yenişehir Mahallelerinden geçen İsimsiz yola 30 Ocak 2022’de Covid-19 nedeniyle 76 yaşında yaşamını yitiren eski CHP Kocaeli Milletvekili Salih Gün’ün isminin verilmesini talep etti. Ancak, AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla caddeye aynı zamanda Tavşancıl ilçesinin eski belediye başkanı da olan Salih Gün’ün ismi yerine “Yenişehir Yolu” ismi verildi.

CHP’li meclis üyelerinin tepkilerinin ardından konuşan AKP’li meclis üyeleri, adı İstanbul’un sokak ve caddelerine verilecek kişilerin “İstanbul ile bir bağı olması gerektiğini” öne sürdü. AKP’liler ayrıca Salih Gün’ün isminin Tavşancıl Stadı’na verildiğini belirtti.

Öte yandan geçen kasım ayında, İBB Meclisi’nde, AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla Esenler 15 Temmuz Mahallesi’ndeki 19 cadde ve sokağa “Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, TEKNOFEST Caddesi, İsmet Yılmaz Caddesi, Ayasofya Camii Caddesi, Hulusi Akar Caddesi, Mustafa Varank Caddesi, Sultan Abdülhamid Han Caddesi, Alparslan Türkeş Caddesi, Prof. Dr. Mustafa Şentop Caddesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi, Prof. Dr. Kadir Topbaş Caddesi ve Murat Kurum Caddesi gibi isimler vermişti.