Depremlerin ardından yaşanan sorunlar çığ gibi büyüyor. Depremzedelerin barınma sorununa çözüm bulunamazken kalınan çadırlar küflenmeye başladı.

Çadır, elektrik ve su sorunu devam ediyor
Fotoğraf: MA

HABER MERKEZİ

Depremin merkez üssü Maraş’ta ağır bir yıkım yaşanırken, merkez Dulkadiroğlu ve ilçelerinde binlerce kişi yaşamını yitirdi. Evleri yıkılan ve hasar gören çok sayıda insan, hâlâ kendi imkânlarıyla barınma sorununu çözmeye çalışıyor. Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Sütçü İmam Mahallesi’nde yaşadıkları bina yıkılan çok sayıda kişi, kurulan çadır kentlerde yer bulamadı.

Talep etmelerine rağmen kendilerine çadır temin edilmeyen yurttaşlar, bu nedenle daha güvenli gördükleri Beyazıt Mahallesi’nin yüksek kesimlerinde brandalardan kurdukları çadırlarda yaşama tutunmaya çalışıyor. Kendi imkânlarıyla aldıkları brandaları inşaat molozları arasından temin ettikleri demirlerle çadıra çevirdiklerini belirten yurttaşlar su, elektrik ve çadır sorununa dikkat çekerek yardım çağrısında bulunuyor.

‘ÇADIRLARIN İÇİ NEMLİ’

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da, Dulkadiroğlu ilçesindeki Şeyh Şamil Mahallesi’nde yurttaşların kendilerinin kurduğu çadırlardaki depremzedeleri ziyaret etti. Depremzedeler "Elektrik yok, su yok. Çadırların içi nemli. Küf kokuyor. 23 kişi kalıyoruz burada. İşte halimiz. Şu anda beş aile kalıyoruz. Hastayız, acile gidip geliyoruz" dedi. Aydın da "Her türlü hastalığın oluşabileceği bir yer. Depremin üzerinden bir ay geçmesine rağmen sıkıntılar hala çok büyük. Algı yapmak yerine gelsinler, sorunları yerinde izlesinler” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

***

Şartlar çok zor

Depremlerin üzerinden bir ay geçmesine rağmen Hatay’da temiz su ve gıda sorunu sürüyor. Bir depremzede, "Ne suyum var ne yemeğim var. 8 aylık çocuklarım var üşüdüler. Soba yakıyorum yine olmuyor. Öksürmeleri devam ediyor. 3-4 hafta oldu buradayım hiçbir şeyle ilgilenmiyorlar. Tuvaletler berbat” dedi.