Çağdaş Çek Tasarımı Sergisi kapılarını açıyor

Türkiye'nin en büyük çek tasarım sergisi, Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği, CerModern Sanatlar Merkezi ve Çek Merkezleri işbirliğiyle 28 Eylül - 30 Ekim tarihleri arasında kapılarını açıyor.

Ünlü Bohemya kristalleri ve yüz yıllardan bu yana süregelen dünyaca bilinen cam yapım geleneği ile Avrupa’daki en eski ülkelerden birisi olan Çek Cumhuriyeti, Çek Tasarımı'yla da adından söz ettiriyor. Türkiye’de bugüne dek gerçekleşeceken büyük Çek Tasarım Sergisi olma özelliğini taşıyan etkinlikte cam, mobilya, seramik, tekstil, mücevher ve şık gözlükler ile Çek tasarımının modern tarihine küçük bir yolculuğa çıkılacak.

Üç ana bölümden oluşacak olan serginin "Çek Tasarımının Hikâyesi" adlı ilk bölümünde, Çek Cumhuriyeti’nde tasarımın 1918-2018 yılları arasındaki gelişimi ortaya koyulup, geçen yüzyılda yaratılmış bazı ikonik objeler ön plana çıkarılacak. "Çek tasarım Markaları" adı verilen ikinci bölüm ise, aydınlatma ürünleri ile cam eşyalara odaklanacak. Serginin üçüncü ve son bölümü olan "Sanat Tasarımı" bölümü ise yaratıcılık, malzeme, form çeşitliliğini gözler önüne serecek.

Ziyaretçiler ayrıca açılışın olduğu hafta sonu, Dechem Studio ile canlı cam üfleme gösterilerine ve Roman Sedina'nın seramik atölyesine katılmak için davetli olacaklar.

cagdas-cek-tasarimi-sergisi-kapilarini-aciyor-623306-1.