jstanbul Çağlayan Meydanı'nda dün teröre I karşı "Sessiz Yürüyüş" mitingi düzenlendi. Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (Ulusal STKB) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin (ÇYDD) de aralarında bulunduğu bazı ...

ZULAL ATAGUN - CEM TURSUN

jstanbul Çağlayan Meydanı'nda dün teröre I karşı "Sessiz Yürüyüş" mitingi düzenlendi. Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (Ulusal STKB) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin (ÇYDD) de aralarında bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirilen yürüyüşe yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Katılımın Cumhuriyet mitinglerine oranla az olması dikkat çekti.

Okmeydanı'ndaki Perpa önünde sabah saatlerinden itibaren toplanmaya başlayan grup, "Sessiz toplumun gürleyen sesiyiz", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "PKK'ya karşı tüm halkımız tek yürek, tek yumruk" yazılı pankardarın arkasında kortej oluşturdular. Grup daha sonra, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile "Teröre hayır", "Ordu millet el ele" yazılı dövizler eşliğinde Çağlayan Meydanı'na yürüdü ve sloganlar attı. Meydanda toplanan gruba seslenen ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Meriçli, son zamanlarda yaşanan terör olaylarında şehit düşen askerlerin haberlerinin herkesin içini yaktığını söyleyerek, "Çağdaş bireyler olarak terörün her türllüsüne karşıyız. Terörün dini ya da milleti yoktur. Terör ve terörist yaratanları İanede kınıyoruz" diye konuştu. Sanatçı ve yazar Bedri Baykam ise "Emperyalizm çıkarları için bizi kardeş kavgasına sürüklüyor" diyerek, terörü kınadığını belirtti. Öte yandan, yürüyüş sırasında "Tayyip gidecek, terör bitecek" yazılı dövizler dağıtan bir genç ile Türk Kadınlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Nurten Altaç ile gergin anlar yaşandı. Alana siyasi pankartlarla giremezsiniz diyen Altaç'a "Sizin burada bulunmanız da siyasi amaçlıdır" cevabını veren genci polis mitingi alanının dışına çıkararak, pankardarı topladı.